Hozzávalók
A piskótához
- 10 db tojás
- 250 g kristálycukor
- 250 g finomliszt
- 20 g sütőpor
Az öntethez
- 500 ml sűrített tartós kávétej
- 500 ml habtejszín
- 300 ml cukrozott sűrített tej
- 85 ml vaníliaaroma
A díszítéshez
- 500 ml habtejszín
- 2 ek őrölt fahéj
Hozzávalók
A piskótához
- 10 db tojás
- 250 g kristálycukor
- 250 g finomliszt
- 20 g sütőpor
Az öntethez
- 500 ml sűrített tartós kávétej
- 500 ml habtejszín
- 300 ml cukrozott sűrített tej
- 85 ml vaníliaaroma
A díszítéshez
- 500 ml habtejszín
- 2 ek őrölt fahéj
A tres leches sütemény piskótájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukor egyik felével, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a cukor másik felével. A tojássárgájához 3 adagban hozzákeverjük a fehérjét, majd a lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a tojásos alapba, végül csomómentesre keverjük a tésztát. A keveréket beleöntjük a tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a piskótát.
Az öntethez egy keverőtálba tesszük a kávétejet, a tejszínt, a sűrített tejet és a vaníliaaromát, majd jól elkeverjük. A már kihűlt piskótát megszurkáljuk villával, erre jöhet az öntet. A piskóta először fel fogja szívni a folyadékot, ezért megismételjük ezt a lépést addig, amíg el nem fogy az öntetünk. Folpackkal lefedjük, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
A tejszínt egy robotgép segítségével habbá verjük. A piskóta tetejét megkenjük a tejszínnel, és hullámokat viszünk bele egy kanál segítségével, hogy dekoratív legyen, majd az őrölt fahéjjal bőven megszórjuk. Dél-amerikai desszert lévén lehet friss egzotikus gyümölccsel tálalni, illetve megbolondítani egy kis kávéval is.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 30-35 perc
- Hűtési idő: 2-3 óra
- Összesen: 80-85 perc + hűtés
Ha tetszett a tres leches receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több finom desszert:
Zabkekszes-cseresznyés pohárkrém