Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Túró roppanós csokival bevonva - na, mi az?

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+
450 g túró
1 tk vaníliakivonat
150 g porcukor
1 db citrom
30 g zselatin
90 ml víz
250 g étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Túró roppanós csokival bevonva - na, mi az?

Ha nincs kedvetek a bolti változathoz, akkor mindenképpen érdemes ezt az otthoni verziót is megcsinálni, mert brutálisan hasonlít hozzá, sőt, talán még jobb is, vagy?!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+
450 g túró
1 tk vaníliakivonat
150 g porcukor
1 db citrom
30 g zselatin
90 ml víz
250 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A túrót, vaníliát, porcukrot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét egy aprítógépben lezúzzuk. A zselatin feloldjuk a vízben és belekeverjük a túróba. Habzsákba töltjük és fél órára a hűtőbe rakjuk.

Ezután egy akkora tepsit bélelünk ki sütőpapírral, ami befér a fagyasztóba. A habzsák száját 2 cm vastagságúra vágjuk és kb. 10 cm hosszú rudakat nyomunk belőle. Ezután hűtőbe tesszük 1-1,5 órára, hogy egy kicsit megdermedjen. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A lehűtött rudakat egy rácsra rakjuk és leöntjük a csokival. Hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed a csoki.

Ha tetszett a házi túrós desszertünk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások