Hirdetés

Túrós bukta

Hozzávalók

1
24 x 30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

300 ml tej
25 g élesztő
90 g cukor
600 g liszt
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 db tojássárgája
100 g vaj

A töltelékhez

300 g túró
3 ek tejföl
60 g mazsola
10 g vaníliás cukor
1 ek búzadara
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja

A tetejére

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Túrós bukta

Szerintem a lekváros bukta az igazi, de a szerkesztőség nagy része ezt megvétózta, úgyhogy kénytelen voltam elkészíteni a túrós verziót is. Persze utólag egyáltalán nem bánom, mert persze a túrós változat is őrülten finom, ezzel a puha tésztával és édes, citromos túrótöltelékkel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
24 x 30 cm-es tepsihez
+

A tésztához

300 ml tej
25 g élesztő
90 g cukor
600 g liszt
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db tojás
1 db tojássárgája
100 g vaj

A töltelékhez

300 g túró
3 ek tejföl
60 g mazsola
10 g vaníliás cukor
1 ek búzadara
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja

A tetejére

1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához az élesztőt belemorzsoljuk a langyosra melegített tejbe, és rakunk bele 1 teáskanál cukrot. Amíg pihen/felfut az élesztő, egy üstbe mérjük a lisztet, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tojást és a tojássárgáját. Ha felfutott az élesztő, a lisztes részhez öntjük, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor már homogénebb, beledolgozzuk az olvasztott vajat is, és simára dagasztjuk a tésztánkat. Letakarva, meleg helyen kb. 45-50 percig kelesztjük. 

A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összekeverjük. A tésztát a pihentetés után kissé átgyúrjuk, és kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk. 16 db (kb. 8 x 10 cm-es) téglalapot vágunk ki belőle, mindegyik alsó részére rakunk 1-1 evőkanálnyi tölteléket, és feltekerjük őket. Egymás mellé rakosgatjuk az enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe, és letakarva 20-25 percig kelesztjük. Mikor megkeltek a bukták, lekenjük őket lazán felvert tojással, és 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket (kb. 40 perc). Ha nagyon barnulna a teteje, a sütés utolsó ⅔-ában rárakhatunk egy alufóliát a sütire, nehogy megégjen.

Ha tetszett a túrós bukta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások