Hirdetés

Villantós barackos torta

Hozzávalók

1
darab 20 cm-es tortaformához
+

A piskótához

5 db tojás
90 g cukor
10 g vaníliás cukor
70 g liszt
6 g sütőpor
30 g kakaópor
1 csipet só
1 mk fahéj
1 ág rozmaring
1 db citrom héja

A krémhez

750 g őszibarack (kimagozott)
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
50 ml víz
8 - 10 g zselatin + 60 ml víz
500 g mascarpone

A tetejére

30 - 40 g csokireszelék
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Villantós barackos torta

Ha már ti is lázban égtetek a barackszezonra várva, itt egy könnyed süti, amit sokkal könnyebb elkészíteni, mint ahogy ránézésre hinnétek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
darab 20 cm-es tortaformához
+

A piskótához

5 db tojás
90 g cukor
10 g vaníliás cukor
70 g liszt
6 g sütőpor
30 g kakaópor
1 csipet só
1 mk fahéj
1 ág rozmaring
1 db citrom héja

A krémhez

750 g őszibarack (kimagozott)
100 g cukor
10 g vaníliás cukor
50 ml víz
8 - 10 g zselatin + 60 ml víz
500 g mascarpone

A tetejére

30 - 40 g csokireszelék
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A barackos torta elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral egy keverőtálban vagy egy robotgép üstjében fehéredésig habosítjuk. Közben a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a sót és a fahéjat alaposan összekeverjük, és lehetőleg átszitáljuk.

A rozmaring leveleit lehúzzuk, majd felaprítjuk, és a citrom reszelt héjával együtt az átszitált lisztes keverékbe tesszük. A stabil habba forgatjuk a lisztes keveréket, majd egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. A kész piskótát tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a barackot a héjával együtt felkockázzuk és a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel együtt egy gyorsforralóba tesszük. Fedő alatt alaposan összefőzzük, majd botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük, és félretesszük.

A zselatint elkeverjük 60 ml vízben, hagyjuk, hogy megduzzadjon, majd a még meleg barackvelőbe keverjük, és hagyjuk kézmelegre hűlni. Ha baracklekvárral helyettesítitek a pürét, az is tökéletes megoldás.

A piskótát félbevágjuk. A mascarponét egy habverővel kihabosítjuk, majd összeforgatjuk a langyos barackkal, és 15-20 percig a hűtőben hagyjuk hűlni, majd a felét az alsó piskótalapra kenjük, a másik felét pedig egy csillagcsővel kiegészített nyomózsákba szedjük.

A krémes réteget a másik piskótalappal lefedjük, a tetején pedig tetszőlegesen eloszlatjuk a megmaradt krémet, majd az egészet hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk csokireszelékkel.

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 40 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Pihentetés: 120-180 perc
  • Összesen: 80 perc + pihentetés
barackos torta
Egyszerű barackos torta

Ha tetszett a barackos torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több barack:

Barackos sajttorta

Mikrós barackos pohárkrém

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?