Hirdetés

Zserbó + palacsinta = zserbópalacsinta!

Hozzávalók

8 - 10
főre
+

Palacsinta 

Hozzávaló kipipálva
40 dkg liszt
Hozzávaló kipipálva
2 dkg cukor
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
4 dl tej
Hozzávaló kipipálva
4 dl szénsavas ásványvíz
Hozzávaló kipipálva
2 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 dl olaj

Töltelék

Hozzávaló kipipálva
25 dkg dió (darált)
Hozzávaló kipipálva
25 dkg sárgabaracklekvár
Hozzávaló kipipálva
15 dkg porcukor
Hozzávaló kipipálva
rum ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Zserbó + palacsinta = zserbópalacsinta!

A magyar családok karácsonyi asztalának elmaradhatatlan süteménye, szinte mindenki kedvence. Na mi lehet az? A zserbó! Nevét a svájci Gerbeaud mesterről kapta, aki igazából nem is kóstolhatta meg ezt a sütit, mert felbukkanásakor Ő már nem volt az élők sorában - legalábbis a család weblapján ez olvasható.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

8 - 10
főre
+

Palacsinta 

Hozzávaló kipipálva
40 dkg liszt
Hozzávaló kipipálva
2 dkg cukor
Hozzávaló kipipálva
4 db tojás
Hozzávaló kipipálva
4 dl tej
Hozzávaló kipipálva
4 dl szénsavas ásványvíz
Hozzávaló kipipálva
2 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 dl olaj

Töltelék

Hozzávaló kipipálva
25 dkg dió (darált)
Hozzávaló kipipálva
25 dkg sárgabaracklekvár
Hozzávaló kipipálva
15 dkg porcukor
Hozzávaló kipipálva
rum ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

zserbopalacsinta.jpg

Amit most elkészítettünk, az egy továbbgondolása az ominózus süteménynek. Tészta gyanánt viszonylag vastagra sütött palacsintát használtunk, a töltelék viszont maradt a tradicionális zserbó. A tetejére ugyanúgy olvasztott étcsokoládé került, mint a hagyományos sütire.

img_7354.jpg
A tojásoknak különválasztom a sárgáját a fehérjétől. A fehérjét egy csipetnyi cukorral kő kemény habbá verem. A lisztet beleteszsem egy keverő tálba, beleteszem a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, egy csipetnyi sütőport, és egy nyeletnyi olajat. Elkezdem összekeverni, közben szódavízzel kellő sűrűségüre higítom. Egy csipetnyi sót is teszek bele. Ezután belekerül a tojáshab, és nagyon óvatosan összekeverem. Ha ezzel megvagyok, félreteszem pihenni, közben megcsinálom a tölteléket.

A porcukorra rádarálom a diót, és jó alaposan összekeverem. Elkezdem kisütni a palacsintákat, úgy hogy a normál palacsintának kb dupla mennyiségét öntöm egy forró kiolajozott serpenyőbe. Ha megsült, kicsúszteatom egy tányérra, megkenem barack lekvárral, és rászórom a finom, diós tölteléket. Ezt addig ismételem, amíg szimpatikus méretűre nem tornyosul a desszertkülönlegességem.

img_7347.jpg

Miután az utolsó réteget is rásuhintottam, elkészítem a csokoládémázt. Vajat, és csokit vízgőzön felolvaztok, és egy spatula segítségével szépen szétkenem a zserbópalacsintámon. Kicsit várok, hogy meghüljön, felszeletelem, és jóízüen megfalatozom.img_7323.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?