Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 2 ek curry fűszerkeverék
- 20 g kókuszolaj
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db chilipaprika (ízlés szerint)
- 50 g gyömbér
- 2 szál citromnád
- 80 g vöröscurry-paszta
- 400 g light kókusztejkonzerv
- 300 g édesburgonya
- 300 g pritamin paprika (vegyes színű)
- 500 ml víz vagy csirkealaplé
- 150 g koktélparadicsom
- 10 ml világos szójaszósz
- 20 ml halszósz
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
- 1 csokor bazsalikom
- édesítőszer ízlés szerint
A csicseriborsóhoz
- 800 g csicseriborsó-konzerv
- 20 g kókuszolaj
- só, bors
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 2 ek curry fűszerkeverék
- 20 g kókuszolaj
- 150 g hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- ½ db chilipaprika (ízlés szerint)
- 50 g gyömbér
- 2 szál citromnád
- 80 g vöröscurry-paszta
- 400 g light kókusztejkonzerv
- 300 g édesburgonya
- 300 g pritamin paprika (vegyes színű)
- 500 ml víz vagy csirkealaplé
- 150 g koktélparadicsom
- 10 ml világos szójaszósz
- 20 ml halszósz
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
- 1 csokor bazsalikom
- édesítőszer ízlés szerint
A csicseriborsóhoz
- 800 g csicseriborsó-konzerv
- 20 g kókuszolaj
- só, bors
A csirkés-csicseriborsós thai curryhez a csirkemellet kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, megszórjuk 1 evőkanál curryvel és alaposan összeforgatjuk. Egy wok serpenyőben, 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
A wokban maradt zsiradékon kb. 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és chilit, a reszelt gyömbért és a kés hátoldalával megcsapkodott citromnádat. Hozzáadjuk a vöröscurry-pasztát és a maradék 1 evőkanál curry fűszerkeveréket, majd ezzel is pirítjuk 2-3 percig. Ráöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a felkockázott édesburgonyát és a csíkokra vágott pritamin paprikát, felöntjük az alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd jöhet bele a koktélparadicsom és a csirke.
Addig rotyogtatjuk, amíg a zöldségek megfőttek és a lé egy kicsit redukálódott, sűrűsödött. Ekkor hozzáadjuk a szójaszószt, a halszószt és a lime levét, rottyantunk rajta még egyet, majd megszórjuk az aprított korianderrel és bazsalikommal.
A thai currynek megfelelően savas-sós-édes balanszban kell lennie, tehát ha szükséges, tegyünk bele édesítőszert, sót vagy lime-levet.
A csicseriborsót átmossuk, leszűrjük, majd 20 g kókuszolajon, magas hőmérsékleten átpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ezzel tálaljuk a curryt (de bele is főzhetjük).
Ha tetszett a csirkés-csicseriborsós thai curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a fitt receptek is érdekelhetnek:
Paradicsomos káposztafőzelék csirkemellfasírttal
Sültcsirke-caprese basmati rizzsel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 29 g
Szénhidrát: 43 g
Zsír: 18 g
Kalória: 453 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 172.2 g
Szénhidrát: 259.65 g
Zsír: 105.7 g
Kalória: 2718.33 kcal