Hozzávalók
A citromos csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 3 db citrom
A zöldborsós guacamoléhoz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db érett avokádó
- 1 db lime leve
- 1 tk chilipor
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 csokor menta
A mentás quinoasalátához
- 1 csokor menta
- 120 g quinoa
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db gránátalma magja
- 1 db paradicsom (100 g)
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db citrom leve
- só, bors
Hozzávalók
A citromos csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 3 db citrom
A zöldborsós guacamoléhoz
- 200 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db érett avokádó
- 1 db lime leve
- 1 tk chilipor
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 csokor menta
A mentás quinoasalátához
- 1 csokor menta
- 120 g quinoa
- 1 csokor petrezselyem
- ½ db gránátalma magja
- 1 db paradicsom (100 g)
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db citrom leve
- só, bors
A citromos csirke első lépéseként a csirkemellfiléket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olívaolajon, forró serpenyőben alaposan lepirítjuk. Amíg pirul az egyik oldala, meglocsoljuk az egyik citrom levével, majd mikor megfordítjuk, mehet rá egy másik citrom leve is. A harmadik citromot felkarikázzuk. Mikor lepirult a csirke, levesszük a serpenyőt a tűzről, és a hús tetejére pakoljuk a citromkarikákat. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 12-14 percre, félidőnél pedig egyet forgatunk húsokon.
A zöldborsós guacamoléhoz kiolvasztjuk a zöldborsót, a többi alapanyaggal együtt egy aprítógépbe dobjuk, és egy kicsit még darabos krémet készítünk belőle. Fűszerezzétek bátran! 🙂
A quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd 5-6 percre lefedjük, hogy szépen felpuffadjon. A zöldségeket fél cm-es kockákra, a zöldfűszereket pedig finomra aprítjuk. A quinoát érdemes teljesen lehűteni a salátához (ez kb. 1 óra), sőt nyugodtan hűtőbe is dobhatod. A már kihűlt quinoát elkeverjük a többi hozzávalóval.
Egy tányérra halmozunk a zöldborsós guacamoléból, majd a csirkemellet kettévágjuk, és ráhelyezzük a krémre, mellé rakunk egy nagy adag salit, és kész is! 🙂
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 12-14 perc
Ha tetszett a citromos csirke zöldborsós guacamoléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több fitt kaja:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 67 g
Szénhidrát: 57 g
Zsír: 25 g
Kalória: 725 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 134.31 g
Szénhidrát: 114.05 g
Zsír: 50.8 g
Kalória: 1449.64 kcal