Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 2 szál rozmaring
- 1 db citrom héja
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál újhagyma (60 g)
- 1 gerezd fokhagyma (8 g)
- 100 g franciasaláta zöldség-keverék (mirelit)
- 300 ml csirkealaplé vagy víz
- 100 g kuszkusz
Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- só, bors
- 1 kis csokor bazsalikom
- 2 szál rozmaring
- 1 db citrom héja
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál újhagyma (60 g)
- 1 gerezd fokhagyma (8 g)
- 100 g franciasaláta zöldség-keverék (mirelit)
- 300 ml csirkealaplé vagy víz
- 100 g kuszkusz
A citromos csirke elkészítésének első lépéseként a húst kisujjnyi vastag szeletekre/medálokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított bazsalikommal és rozmaringgal, ráreszeljük a citrom héját, majd egy tapadásmentes serpenyőben kb. 4-5 perc alatt készre pirítjuk 1 evőkanálnyi olívaolajon.
Az aprított újhagymát és fokhagymát kb. 3 perc alatt lepirítjuk egy kicsi lábasban a maradék 1 evőkanálnyi olívaolajon, majd hozzáöntjük a kiolvasztott zöldségkeveréket, és még 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön pár perc alatt megfőzzük benne a zöldséget, majd hozzárakjuk a kuszkuszt. Lefedjük, 5-10 percig hagyjuk állni, majd felkavarjuk egy villával, és kész is vagyunk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a citromos csirkemell zöldséges kuszkusszal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezeket is nézd meg:
Citromos-kakukkfüves csirkeszárny
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 46 g
Szénhidrát: 53 g
Zsír: 24 g
Kalória: 627 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 91.52 g
Szénhidrát: 105.34 g
Zsír: 48.03 g
Kalória: 1253.65 kcal