Hozzávalók
- 300 g spagetti
- só
- 80 g hagyma
- 70 g répa
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 400 g ázsiai zöldségmix (fagyasztott)
- 8 - 10 ek olaj
- 200 g csirkemell
- 2 db tojás
- 50 ml szójaszósz
- 1 tk méz
- 1 csipet chili
- ½ tk őrölt gyömbér
- 80 g pörkölt földimogyoró
- bors
Hozzávalók
- 300 g spagetti
- só
- 80 g hagyma
- 70 g répa
- 2 - 4 gerezd fokhagyma
- 400 g ázsiai zöldségmix (fagyasztott)
- 8 - 10 ek olaj
- 200 g csirkemell
- 2 db tojás
- 50 ml szójaszósz
- 1 tk méz
- 1 csipet chili
- ½ tk őrölt gyömbér
- 80 g pörkölt földimogyoró
- bors
A kamu pad thai pontosan azt mutatja be, hogy nem kell megijedni, ha nincs otthon mindenféle alapanyagotok egy ételhez, simán feltalálhatjátok magatokat a kamrában talált dolgokból.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben készre főzzük, majd leszűrjük és egyből lehűtjük. A hagymát és a répát vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágjuk. A fagyasztott zöldségmixet kiolvasztjuk, majd amennyire csak tudjuk, leszárítjuk. Tűzforró serpenyőben, 4-5 evőkanál olajon először a vékony csíkokra vágott csirkét pár percig. Ezután az összes zöldséget alaposan lepirítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a lehető legmagasabb hőmérsékletet használjuk folyamatosan (füstölögjön az a serpenyő!!!!).
Amikor aranybarnára pirultak a zöldségek, félrehúzzuk őket, és beleütünk a serpenyőbe 2 egész tojást, kicsit összekeverve szárazra pirítjuk. Ez után jöhet még 4-5 evőkanál olaj és a tészta. Pár percig pirítjuk még, ráöntjük a szójaszószt, hozzáadjuk a mézet, a chilit, a gyömbért és a földimogyorót, borsozzuk, összeforgatjuk, és 2-3 perc pirítás után készen is vagyunk.
Ha tetszett a kamu pad thai receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!