Hirdetés
Bespájzolva

Thai mangósaláta

Hozzávalók

4
főre
+
1 db mangó (nagyobb)
2 szál sárgarépa (kisebb)
½ fej lila hagyma
1 szál citromnád
1 db piros chili
100 g pirított mogyoró
2 szál friss menta

A dresszinghez

2 db lime leve
4 tk barna cukor
6 ek halszósz
2 ek víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Thai mangósaláta

A thai konyhára jellemző, hogy szinte mindent halszósszal ízesítenek, ami elsőre furán hangozhat, de nagyon jó ízt ad az ételeknek, abszolút nem tolakodó és kellemesen sós. Ebben a saliban is ez a fő ízesítő alapanyag: aki szereti a sós-édes-savanyú kombinációt, annak tuti, hogy ízleni fog!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db mangó (nagyobb)
2 szál sárgarépa (kisebb)
½ fej lila hagyma
1 szál citromnád
1 db piros chili
100 g pirított mogyoró
2 szál friss menta

A dresszinghez

2 db lime leve
4 tk barna cukor
6 ek halszósz
2 ek víz
Bevásárlólistához adom

A mangót megpucoljuk, a mag mentén levágjuk, vékonyan felszeleteljük, majd vékony hasábokat vágunk belőle. A répával is ugyanezt tesszük. A lila hagymát, a citromnádat és a chilit vékonyan felszeleteljük. 

A dresszinghez a lime levében feloldjuk a cukrot, majd belekeverjük a halszószt és a vizet. A mangót, a répát, a hagymát, a citromnádat és a mogyorót összeforgatjuk a dresszinggel, friss mentával és chilivel tálaljuk.

Thai mangósaláta

Ha tetszett a Thai mangósaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások