Pirított káposzta csirkemellel

Hozzávalók

2
főre
+
300 g csirkemell
só, bors
100 g kókuszolaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 - 3 db babérlevél
500 g savanyú káposzta
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pirított káposzta csirkemellel

Ez végülis egy toroskáposzta csirkével, ami egy kicsit fura lehet, hiszen hogy jön össze a disznótor meg a csirke? :D Lehet, inkább azt a nevet kellett volna adnom ennek az ételnek, hogy THORos csirke… Hiszen úgy fogtok kinézni tőle, mint maga Thor! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
300 g csirkemell
só, bors
100 g kókuszolaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 - 3 db babérlevél
500 g savanyú káposzta
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A csirkemellet nagyobb (kb. 2 x 2 cm-es) kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Kb. 50 g kókuszolajon, nagy hőmérsékleten átpirítjuk a csirkét, hogy kapjon egy kis színt (kb. háromnegyedig legyen kész), és kivesszük – a pörzsanyagot is eltávolítjuk a lábasból.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát, valamint a babért 4-5 perc alatt átpirítjuk ugyanabban a lábasban, majd jöhet hozzá vissza a csirke, a maradék kókuszolaj és a savanyú káposzta is. Nagyon magas hőfokon keverés mellett addig pirítjuk, amíg a káposzta össze nem esik, és meg nem pirul (kb. 10-15 perc).

Én magában szoktam fogyasztani, de ha szeretnétek, és nektek belefér az étrendetekbe, szénhidrátcsökkentett kenyérrel is ehetitek. 😉

Pirított káposzta csirkemellel

Ha tetszett a pirított káposzta csirkemellel receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a csirkemelles receptek is érdekelhetnek:

Citromos csirkemell zöldséges kuszkusszal

Sültcsirke-caprese


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 40 g

Szénhidrát: 16 g

Zsír: 65 g

Kalória: 844 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 80.7 g

Szénhidrát: 31.3 g

Zsír: 129 g

Kalória: 1688 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?