Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A souvlakihoz

4 ek olívaolaj
őrölt bors ízlés szerint
1 tk szárított oregánó
1 db citrom leve
500 g csirkemellfilé
6 - 8 db fanyárs

A görög salátához

3 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 szál kígyóuborka
1 marék fekete olajbogyó
80 ml olívaolaj
só, bors
3 tk vörösborecet
1 tk szárított oregánó
180 g feta sajt

A tálaláshoz

4 - 5 db teljes kiőrlésű pita
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Souvlaki teljes kiőrlésű pitával és görög salátával

A görögök tudnak valamit, ha étkezésről van szó. A grillezett, citromos-olívaolajos pácban érlelődött csirke, egy adag fetás görög salátával és teljes kiőrlésű pitával remek alternatíva a grillezett tarja, majonézes kukorica és sült burgonya helyett. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+

A souvlakihoz

4 ek olívaolaj
őrölt bors ízlés szerint
1 tk szárított oregánó
1 db citrom leve
500 g csirkemellfilé
6 - 8 db fanyárs

A görög salátához

3 db paradicsom
1 fej lilahagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
1 szál kígyóuborka
1 marék fekete olajbogyó
80 ml olívaolaj
só, bors
3 tk vörösborecet
1 tk szárított oregánó
180 g feta sajt

A tálaláshoz

4 - 5 db teljes kiőrlésű pita
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A csirke pácához az olívaolajat, a borsot, az oreágnót és a citromlevet, összekeverjük egy tálban, majd beledobjuk a kisebb kockákra vágott csirkét, és 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk pácolódni a húst. Amikor sütnénk, beleszórjuk a sót, és újra átkeverjük az egészet. Amíg a hús pácolódik, a nyársakat vízbe áztatjuk. 

Ezután a nyársakra húzzuk a csirkekockákat, és forró grillen 5-8 perc alatt átforgatva, aranybarnára sütjük őket. A sütés elején átkenhetjük a húst a maradék páccal. 

A görög salátához a paradicsomot felnegyedeljük, majd mindegyik cikket félbevágjuk. A lilahagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, és a paradicsommal együtt egy nagy tálba dobjuk.  Mehet bele az olajbogyó, a negyedbe vágott, majd felszeletelt kígyóuborka is. Az olívaolajat, a sót, a borsot, a vörösborecetet és az oregánót összekeverjük egy kisebb tálban, és a salátára öntjük. Végül rámorzsoljuk a fetát, és kész is a görög salátánk.

A pitákat megpirítjuk a grillen, negyedekbe vágjuk, és ezzel tálaljuk a nyársakat és a görög salátát.

  • Előkészítési idő: 15 perc ( plusz a pácolás)
  • A húsokhoz: 3-4 óra vagy egy éjszaka pácolás
  • Sütési idő: kb. 15 perc
  • Elkészítés: 25-30 perc
souvlaki
Souvlaki teljes kiőrlésű pitával és görög salátával

Ha tetszett a souvlaki görög salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 38 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 36 g

Kalória: 506 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 113.2 g

Szénhidrát: 17.7 g

Zsír: 108 g

Kalória: 1519.4 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?