Hozzávalók
- 60 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g kókuszolaj
- 100 g zabpehely
- 500 ml mandulatej (natúr, nem édes)
- 10 - 12 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g vörös cheddar
- 30 g pecorino
- só, bors
- 200 g laskagomba
- 30 g héjas mandula
- 1 csokor snidling
- 1 db citrom
Hozzávalók
- 60 g hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 g kókuszolaj
- 100 g zabpehely
- 500 ml mandulatej (natúr, nem édes)
- 10 - 12 ág kakukkfű
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 g vörös cheddar
- 30 g pecorino
- só, bors
- 200 g laskagomba
- 30 g héjas mandula
- 1 csokor snidling
- 1 db citrom
A sajtos zabkása elkészítéséhez a finomra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk 10 g kókuszolajon. Hozzáadjuk a zabpelyhet, felöntjük a folyadékkal és addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg krémes állagot kapunk (10-20 perc). Hozzáadjuk a finomra aprított kakukkfüvet és petrezselymet, a reszelt sajtokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A gombát vastagabb csíkokra, szeletekre vágjuk, majd egy füstölgő serpenyőben 5-10 perc alatt pirosra sütjük 15 g kókuszolajon. Fontos, hogy végig magas hőmérsékleten dolgozzunk, mert a gomba víztartalma nagy, és nem akarjuk, hogy levet engedjen, vagyis az a célunk, hogy piruljon. Amikor a gomba már szép pirult, akkor sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a durvára vágott mandulával és az aprított snidlinggel. Ráfacsarjuk a citrom levét, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, és a zabkásával tálaljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt reggeli:
Zöldfűszeres fehérjegofri pármaival és ricottával
Proteines bundás kenyér
Reggeli palacsinta zöldséges rántottával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 59 g
Zsír: 24 g
Kalória: 497 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 20.17 g
Szénhidrát: 118.93 g
Zsír: 47.72 g
Kalória: 993.14 kcal