Hozzávalók
- 600 g édesburgonya
- 150 g vöröshagyma
- 150 g tv-paprika
- 30 g kókuszolaj
- 250 g paradicsom
- ½ tk őrölt fűszerpaprika
- só, bors
- 500 g alaszkai tőkehal filé (bőr nélkül)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 200 g zsírszegény görög joghurt
Hozzávalók
- 600 g édesburgonya
- 150 g vöröshagyma
- 150 g tv-paprika
- 30 g kókuszolaj
- 250 g paradicsom
- ½ tk őrölt fűszerpaprika
- só, bors
- 500 g alaszkai tőkehal filé (bőr nélkül)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 200 g zsírszegény görög joghurt
A tőkehal rác módra attól fitt, ha a köret is az! Ehhez a meghámozott édesburgonyát kb. fél cm-es szeletekre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízben félkeményre főzzük. A lecsóhoz a félfőre vágott hagymát és a kisebb darabokra vágott paprikát nagyjából 10 perc alatt megpirítjuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és közepes lángon 10-20 perc alatt készre főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (ha szükséges, nagyon kevés vizet tehetünk rá).
Jöhet a rétegezés: egy kb. 18 x 25 cm-es jénaiba tesszük a burgonyát, majd jöhet rá a lecsó fele, aztán a sózott, borsozott tőkehal, végül a lecsó másik fele. A zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet beletesszük a joghurtba, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Eloszlatjuk az étel tetején a joghurtot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 35-45 percre.
- Elkészítési idő: 1,5 óra
Ha tetszett a tőkehal rác módra receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A tőkehal sokféleképp elkészíthető, íme néhány szuper recept!
Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával
Chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval
Tökfőzelék alaszkai tőkehalfilével
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 7 g
Kalória: 203 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 6.61 g
Szénhidrát: 128.75 g
Zsír: 29.7 g
Kalória: 812.04 kcal