Hozzávalók
- 400 g tőkehal
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 db piros chili
- 2 gerezd fokhagyma
A rizottóhoz
- 1 fej brokkoli
- 50 g vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g rizottórizs
- 100 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé
- 70 g parmezán
- só, bors
Hozzávalók
- 400 g tőkehal
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 db piros chili
- 2 gerezd fokhagyma
A rizottóhoz
- 1 fej brokkoli
- 50 g vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g rizottórizs
- 100 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé
- 70 g parmezán
- só, bors
A brokkolit rózsáira szedjük. A felét sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a hideg vajjal leturmixoljuk.
Egy serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott salottahagymát, majd rádobjuk a felaprított fokhagymát. Megszórjuk a rizottórizzsel, felöntjük a borral, és ha elpárolgott, fokozatosan adagoljuk hozzá, merőkanalanként az alaplevet. A 2.-3. adagnál belerakjuk a maradék brokkolit. Addig főzzük, amíg el nem fogy az alaplé, és sűrű, krémes nem lesz.
A legvégén hozzákeverjük a brokkolikrémet, belereszeljük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk és elzárjuk.
A tőkehalat 2 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani a szeletekre vágott chilit. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a halszeleteket is rátesszük, és oldalanként 3-4 percig sütjük, így nem fog túlsülni. A tőkehalat a brokkolis rizottóval tálaljuk.
Ha tetszett a chilis-fokhagymás tőkehal brokkolis rizottóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!