Hozzávalók
- 600 g apró szemű, sütni való burgonya
- 6 ek kókuszolaj
- só, bors
- 4 szál kakukkfű
- 4 szál zsálya
- 2 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk csípős paszta
- 400 g lazacfilé
- 1 db citrom
Egytepsis burgonya lazaccal
Hozzávalók
- 600 g apró szemű, sütni való burgonya
- 6 ek kókuszolaj
- só, bors
- 4 szál kakukkfű
- 4 szál zsálya
- 2 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk csípős paszta
- 400 g lazacfilé
- 1 db citrom
Az egytepsis burgonya lazaccal recept első lépéseként a burgonyákat megfelezzük, meglocsoljuk 2-3 evőkanál olvasztott kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk az aprított kakukkfűvel és zsályával. Egy tepsibe szórjuk, és a 190 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 50 percre.
A halra kerülő páchoz egy tálban kikeverjük a mézet, a zúzott fokhagymát, a csípős pasztát, a maradék olvasztott kókuszolajat, valamint sót és borsot. Amikor már csak 10 perc van hátra a sütési időből, ezzel a páccal lekenjük a halszeleteket, és pakolunk rá pár karika citromot is. A halat ráfektetjük a burgonyára, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy készre süljön a lazac és a köret is.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha ti is mosogatástagadónak valljátok magatokat, akkor ezeket az egytepsis receptek is mentétek el későbbre, jól fognak jönni:
Tepsis zöldséges-citromos csirke