Halas kaják

Fulloslazacos-avokádóssali

Fullos lazacos-avokádós sali

Hozzávalók
A salihoz
100 g
quinoa
400 g
lazac
só, bors
1 db
citrom
2 ek
étolaj
1 fej
római saláta
1 db
kígyóuborka
2 szál
répa
3 db
avokádó
50 g
bébispenót
Az öntethez
2 ek
sriracha szósz
2 db
citrom kifacsart leve
2 ek
méz
só, bors
2 ek
fehér szezámmag
2 ek
fekete szezámmag
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma

Elkészítés

A lazacos-avokádós sali elkészítéséhez a quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd félrerakjuk hűlni 15-20 percre.

A lazacot egy éles késsel megszabadítjuk a bőrétől, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy citrom levével, és egy forró serpenyőben, 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk az olajon. Felhasználásig félrerakjuk.

A római salátát vékony csíkokra vágjuk, az uborkát és a répát lereszeljük, majd hozzádobjuk a 1,5 cm-es kockára vágott avokádót, a bébispenót-leveleket és a kihűlt quinoát, és alaposan összekeverjük.

Az öntethez elkeverjük egy tálban a hozzávalókat a reszelt fokhagymával. A saláta tetejére pakoljuk a lazackockákat, meglocsoljuk az öntettel, és mehet a zaba.

fullos-lazacos-avokados-sali
Fullos lazacos-avokádós sali (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több fitt sali, amit jóízűen fogtok habzsolni:

Mengyi kedvenc kínai diétás salátája

Satay csirke cézársalátaágyon

Répás-retkes-mogyorós saláta

www.streetkitchen.hu

Ezt a salit imádni fogod! Tele van minden földi jóval, és egy igazán pikáns öntettel koronáztam meg.

Hozzávalók

4 főre
A salihoz
100 g
quinoa
400 g
lazac
só, bors
1 db
citrom
2 ek
étolaj
1 fej
római saláta
1 db
kígyóuborka
2 szál
répa
3 db
avokádó
50 g
bébispenót
Az öntethez
2 ek
sriracha szósz
2 db
citrom kifacsart leve
2 ek
méz
só, bors
2 ek
fehér szezámmag
2 ek
fekete szezámmag
2 ek
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma

A lazacos-avokádós sali elkészítéséhez a quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd félrerakjuk hűlni 15-20 percre.

A lazacot egy éles késsel megszabadítjuk a bőrétől, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy citrom levével, és egy forró serpenyőben, 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk az olajon. Felhasználásig félrerakjuk.

A római salátát vékony csíkokra vágjuk, az uborkát és a répát lereszeljük, majd hozzádobjuk a 1,5 cm-es kockára vágott avokádót, a bébispenót-leveleket és a kihűlt quinoát, és alaposan összekeverjük.

Az öntethez elkeverjük egy tálban a hozzávalókat a reszelt fokhagymával. A saláta tetejére pakoljuk a lazackockákat, meglocsoljuk az öntettel, és mehet a zaba.

fullos-lazacos-avokados-sali
Fullos lazacos-avokádós sali (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több fitt sali, amit jóízűen fogtok habzsolni:

Mengyi kedvenc kínai diétás salátája

Satay csirke cézársalátaágyon

Répás-retkes-mogyorós saláta

Ha tetszett a Fullos lazacos-avokádós sali receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept