A lazacos-avokádós sali elkészítéséhez a quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük, majd félrerakjuk hűlni 15-20 percre.
A lazacot egy éles késsel megszabadítjuk a bőrétől, majd kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy citrom levével, és egy forró serpenyőben, 2-3 perc alatt alaposan lepirítjuk az olajon. Felhasználásig félrerakjuk.
A római salátát vékony csíkokra vágjuk, az uborkát és a répát lereszeljük, majd hozzádobjuk a 1,5 cm-es kockára vágott avokádót, a bébispenót-leveleket és a kihűlt quinoát, és alaposan összekeverjük.
Az öntethez elkeverjük egy tálban a hozzávalókat a reszelt fokhagymával. A saláta tetejére pakoljuk a lazackockákat, meglocsoljuk az öntettel, és mehet a zaba.

- Elkészítési idő: 30 perc