Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (130 g/szál)
- só, bors
- 1 csomó hónapos retek
- ½ db jégcsapretek (300 g/db)
- 120 g lila káposzta
- 50 g bébispenót
- 35 g sós, pörkölt földimogyoró
- 30 g zöldborsócsíra
A dresszinghez
- 50 g sós, pörkölt földimogyoró
- 35 ml étolaj
- ½ mk mustár
- 100 ml narancslé
- 1 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
Répás-retkes-mogyorós saláta
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa (130 g/szál)
- só, bors
- 1 csomó hónapos retek
- ½ db jégcsapretek (300 g/db)
- 120 g lila káposzta
- 50 g bébispenót
- 35 g sós, pörkölt földimogyoró
- 30 g zöldborsócsíra
A dresszinghez
- 50 g sós, pörkölt földimogyoró
- 35 ml étolaj
- ½ mk mustár
- 100 ml narancslé
- 1 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
A répás-retkes-mogyorós saláta elkészítéséhez a sárgarépát egy hámozóval vékony csíkokra vágjuk, kicsit sózzuk és borsozzuk, hogy megpuhuljon.
A hónapos retek felét vékonyan felszeleteljük, a másik felét negyedeljük. A jégcsapretket is felcsíkozzuk a hámozóval, a lila káposztát pedig vékony csíkokra vágjuk. Mindent összekeverünk egy tálban a spenótlevelekkel, majd meglocsoljuk a dresszinggel. Ehhez a hozzávalókat késes aprítóba tesszük és minél simább, homogénebb dresszinggé turmixoljuk.
A kész salátát megszórjuk a földimogyoróval, és zöldborsócsírával díszítjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!