Hozzávalók
- 2 szelet bőr nélküli lazacfilé (170 g/szelet)
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 130 g cukkini
- 200 g karfiol
- 100 g brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g spenót
- 1 db citrom
Hozzávalók
- 2 szelet bőr nélküli lazacfilé (170 g/szelet)
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 130 g cukkini
- 200 g karfiol
- 100 g brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 g spenót
- 1 db citrom
A lazac pirított fokhagymás zöldségekkel első lépéseként a halat egy papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon kérgesítjük mindkét oldalát 1 evőkanál olívaolajon, oldalanként kb. 2 perc alatt. Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 2-6 percre (ez vastagságtól függően változhat, mehet kicsivel több vagy kevesebb ideig is).
A cukkinit felkockázzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon 1-2 perc alatt átpirítjuk a maradék olívaolajon. A karfiolt és a brokkolit forrásban lévő vízben 3 perc alatt blansírozzuk, majd a piruló cukkinire szedjük. Rádobjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a spenótlevelekkel és ráfacsarjuk fél citrom levét.
A megsült lazacokat a fokhagymás zöldségekkel és citromgerezdekkel tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a lazac pirított fokhagymás zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Mutatunk még néhány nagyon tuti lazacos kaját:
Sült lazac paszternákos karfiolpürével és lilakáposztával
Medvehagymás morzsával sült lazac
Újhagymás burgonyakrémleves füstölt lazaccal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 8 g
Kalória: 103 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 4.81 g
Szénhidrát: 12.75 g
Zsír: 15 g
Kalória: 205.64 kcal