Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 4 csokor újhagyma
- só, bors
- 1 kg krumpli
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 1 db citrom
- 1 egész szerecsendió
- 200 ml tejszín
- 6 - 8 szelet füstölt lazac
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 4 csokor újhagyma
- só, bors
- 1 kg krumpli
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 1 db citrom
- 1 egész szerecsendió
- 200 ml tejszín
- 6 - 8 szelet füstölt lazac
Egy szimpla burgonyakrémleves fényét is emelheti valamilyen extra feltét: ezúttal füstölt lazac lett a befutó.
A vajat felolvasztjuk az olajban, és üvegesre pároljuk benne a vékonyra szeletelt újhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit lepirítjuk. Rádobjuk a megpucolt, kis kockákra vágott krumplit, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük. Ha megpuhult a krumpli, belerakjuk a citrom levét, a felének a héját, belereszeljük a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és leturmixoljuk. Lassan belecsorgatjuk a tejszínt, és ha rottyant egyet, friss újhagymával és füstölt lazaccal tálaljuk.
Ha tetszett az újhagymás burgonyakrémleves füstölt lazaccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több finom krémleves:
Pesztós-szalonnás csicsókakrémleves