Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

800 g tengeri sügér
1 kis csokor bazsalikom
1 kis csokor petrezselyem
1 ek Street Kitchen mediterrán fűszerkeverék
400 g konzerv darabolt paradicsom
30 g fekete olajbogyó
10 g kapribogyó
150 ml fehérbor
½ db citrom

A kuszkuszhoz

50 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
200 ml zöldségalaplé
só, bors
100 g kuszkusz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy diétás mediterrán életérzés: kapri- és olajbogyó házassága, akiket a hal ad össze a paradicsomok tengerén, kuszkuszföldjén, a petrezselymek és bazsalikomok lombjai alatt. :D Vége.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

800 g tengeri sügér
1 kis csokor bazsalikom
1 kis csokor petrezselyem
1 ek Street Kitchen mediterrán fűszerkeverék
400 g konzerv darabolt paradicsom
30 g fekete olajbogyó
10 g kapribogyó
150 ml fehérbor
½ db citrom

A kuszkuszhoz

50 g hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
200 ml zöldségalaplé
só, bors
100 g kuszkusz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tengeri sügér elkészítéséhez a hal bőrét bevagdossuk mindkét oldalon, a hasüregébe tesszük a zöldfűszereket, majd bedörzsöljük fél evőkanálnyival a mediterrán fűszerkeverékből. Egy magasabb falú tepsibe tesszük az aprított paradicsomot, az olajbogyót, a kapribogyót és a fehérbort, beleszórunk fél evőkanálnyit a fűszerkeverékből, majd összekeverjük. Belehelyezzük a halat, a 2 részbe vágott citromot, majd 170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30-40 percre. Amikor a villa hegye úgy csúszik a csontig, mint forró kés a vajban, akkor biztos, hogy kész.

A körethez a finomra aprított hagymát és fokhagymát 2-3 perc alatt közepes lángon átfuttatjuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Amikor felforrt, beleöntjük a kuszkuszt, elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 5-10 percig. A tengeri sügér tálalásánál tehetünk rá még egy kis friss zöldfűszert.

Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
Egészben sült mediterrán tengeri sügér kuszkusszal
  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: sütési idő: 40 perc

Ha tetszett a mediterrán tengeri sügér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több fitt recept:

Alaszkai tőkehal pirított mandulás zöldspárgával

Omlós tőkehalfilé kolbászos csicseriborsóval


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 107 g

Szénhidrát: 43 g

Zsír: 12 g

Kalória: 747 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 214.7 g

Szénhidrát: 85.7 g

Zsír: 23 g

Kalória: 1493.7 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?