Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g sütőtök
- 4 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 szál szárzeller
- 200 g rizottórizs
- 120 ml fehérbor
- 800 ml alaplé
- 100 g vaj
- 100 g reszelt parmezán
- 4 ág kakukkfű
- 1 szál zsálya
- 2 db citrom
- 2 ek méz
- 1 tk chilipor
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 szelet lazac (150 g/szelet)
- 2 ek tökmagolaj
Az adventi receptek támogatója a
Az adventi receptek támogatója a
Hozzávalók
- 800 g sütőtök
- 4 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 2 szál szárzeller
- 200 g rizottórizs
- 120 ml fehérbor
- 800 ml alaplé
- 100 g vaj
- 100 g reszelt parmezán
- 4 ág kakukkfű
- 1 szál zsálya
- 2 db citrom
- 2 ek méz
- 1 tk chilipor
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 szelet lazac (150 g/szelet)
- 2 ek tökmagolaj
A sütőtököt megpucoljuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk. Sós, forró vízben 7-8 perc alatt ressre főzzük, majd leszűrjük, és felhasználásig félrerakjuk.
Egy lábasban, közepes lángon 2 evőkanálnyi kókuszolajat hevítünk, rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát és szárzellert, alaposan lepirítjuk, majd fedő alatt megpároljuk. Hozzászórjuk a rizottórizst, átkeverjük, ráöntjük a fehérbort, és alaposan kiforraljuk. Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Mikor magába szívott egy adagot, mehet hozzá a következő merőkanálnyi, közben néha megkeverjük.
Mikor félig megpuhult a rizs, hozzádobjuk a sütőtökkockákat is, és addig adagoljuk hozzá az alaplevet, míg teljesen megpuhul a rizs. Ekkor lekapcsoljuk alatta a lángot, hozzáadunk 60 gramm a vajat, a reszelt parmezánt, az aprított zöldfűszereket, az egyik citrom levét, és alaposan elkeverjük.
A lazachoz kikeverjük a másik citrom levét a mézzel, a chiliporral, a reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Egy serpenyőbe rakunk egy sütőpapírdarabot, mehet bele a maradék kókuszolaj. Felforrósítjuk a serpenyőt, majd a lazacokat bőrrel lefelé a sütőpapírra helyezzük. Lenyomva lepirítjuk a bőrüket 3-4 perc alatt, majd lekenjük a páccal a húsukat, megfordítjuk őket, hozzádobjuk a maradék vajat, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük őket.
Tálalás
Tálalhatunk: tányérba szedünk a rizottóból, ráhelyezzük a lazacfilét, és körbelocsoljuk a tökmagolajjal.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 5-6 perc
Ha tetszett a sütőtökös rizottó grillezett lazaccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 33 g
Zsír: 60 g
Kalória: 651 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 8.91 g
Szénhidrát: 65.15 g
Zsír: 120.19 g
Kalória: 1301.26 kcal