Húsos kaják

Cékláshummuszfekete-erdeisonkávaléspuffasztottrizzsel

Céklás hummusz fekete-erdei sonkával és puffasztott rizzsel

Hozzávalók
250 g
konzerv csicseriborsó
180 g
főtt cékla
1 ek
mogyoróvaj
0.5 tk
római kömény
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
lime leve
12 db
puffasztott rizs lap
12 szelet
fekete-erdei sonka
1 kis csokor
koriander

Elkészítés

A céklás hummusz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, és alaposan átmossuk. Ezután a nagyobb darabokra vágott céklával együtt (ha nem kaptok előre főtt céklát, csak főzzétek meg a nyerset enyhén sós vízben) 5 perc alatt felfőzzük forrásban lévő vízben. Erre azért van szükség, hogy minél krémesebb állagot érjünk el.

A forró csicseriborsót és céklát leszűrjük (a levét megtartjuk!), és egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a római köményt, a fokhagymát, sót, borsot, valamint a lime kifacsart levét. Addig zúzzuk, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ha szükséges, adunk hozzá a félretett főzőléből.

A hummuszból kb. 1 evőkanálnyit pakolunk a puffasztott rizsre, teszünk rá egy szelet sonkát, kevés friss korianderrel megszórjuk, és kész is a mennyei reggeli.

Még több hummusz:

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Sütőtökös-chilis hummusz

www.streetkitchen.hu

Nagyon szeretem a hummuszt, az én hűtőmben szinte mindig megtalálható, tökéletes szénhidrátforrás tele fehérjével, borzasztó könnyű variálni az ízesítését, így szinte lehetetlen ráunni. Ez egy céklás verzió, amihez a sonka füstössége rendkívül jól passzol.

Hozzávalók

6 főre
250 g
konzerv csicseriborsó
180 g
főtt cékla
1 ek
mogyoróvaj
0.5 tk
római kömény
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 db
lime leve
12 db
puffasztott rizs lap
12 szelet
fekete-erdei sonka
1 kis csokor
koriander

A céklás hummusz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, és alaposan átmossuk. Ezután a nagyobb darabokra vágott céklával együtt (ha nem kaptok előre főtt céklát, csak főzzétek meg a nyerset enyhén sós vízben) 5 perc alatt felfőzzük forrásban lévő vízben. Erre azért van szükség, hogy minél krémesebb állagot érjünk el.

A forró csicseriborsót és céklát leszűrjük (a levét megtartjuk!), és egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a római köményt, a fokhagymát, sót, borsot, valamint a lime kifacsart levét. Addig zúzzuk, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ha szükséges, adunk hozzá a félretett főzőléből.

A hummuszból kb. 1 evőkanálnyit pakolunk a puffasztott rizsre, teszünk rá egy szelet sonkát, kevés friss korianderrel megszórjuk, és kész is a mennyei reggeli.

Még több hummusz:

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával
Arabos marharolád mogyoróvajas hummusszal és fűszeres édesburgonyával
Sütőtökös-chilis hummusz

Ha tetszett a céklás hummusz fekete-erdei sonkával és puffasztott rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése