Hirdetés

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

Vegán

Vegán

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+
350 g barna csiperke gomba
bors
2 ek tamari szójaszósz
4 szelet kenyér
1 - 2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
130 g natúr hummusz
1 - 2 tk chiliszósz
chilipehely
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

Minden túlzás nélkül a világ legfinomabb reggelije! Mikor először készítettem, tudtam, hogy ezt meg kell osztanom veletek is. Ha kicsit több időnk van, akkor készíthetünk házi hummuszt is, de ez a recept a rohanós reggeleknek szól, ezért mi most bolti hummuszt használunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
350 g barna csiperke gomba
bors
2 ek tamari szójaszósz
4 szelet kenyér
1 - 2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
130 g natúr hummusz
1 - 2 tk chiliszósz
chilipehely
Bevásárlólistához adom

Egy serpenyőt szárazon, magas fokozaton felhevítünk. A gombákat egy tiszta, nedves kendővel megtisztítjuk, majd kb. 1 mm-es szeletekre vágjuk, a forró serpenyőbe dobjuk, borsozzuk, és gyakran rázogatjuk. Mikor már összeesett és intenzív illata van, meglocsoljuk a szójaszósszal, és átforgatjuk.

A kenyereket pirítóban vagy egy másik serpenyőben, 1-2 ek olívaolajjal megpirítjuk, és mikor minden oldaluk egyenletesen aranyszínű, ropogós, bedörzsöljük fokhagymával. 

Fokhagymás pirítós csípős hummusszal és gombával

A hummuszt kevés chiliszósszal alaposan összekeverjük, és megkenjük vele a kenyérszeleteket. A gombát a hummusz tetejére halmozzuk, és chilipehellyel megszórva tálaljuk a pirítósainkat.

Ha tetszett a csípős hummusz pirított gombával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások