Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- só, bors
- 100 g vörös cheddar
- 4 ek olívaolaj
- 120 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 tk paradicsompüré
- 2 db babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 4 ág kakukkfű
- 150 ml vörösbor
- 400 ml marhaalaplé
- 1 ek Worcester-szósz
- 100 g fagyasztott zöldborsó
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- só, bors
- 100 g vörös cheddar
- 4 ek olívaolaj
- 120 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marhahús
- 1 tk paradicsompüré
- 2 db babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 4 ág kakukkfű
- 150 ml vörösbor
- 400 ml marhaalaplé
- 1 ek worcester-szósz
- 100 g fagyasztott zöldborsó
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és egy robotgépbe vagy turmixgépbe helyezzük a reszelt sajttal együtt, sózzuk, borsozzuk és pépesre zúzzuk.
A finomra vágott hagymát és fokhagymát 5-10 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon majd hozzátesszük a húst, amivel újabb 5 percig pirítjuk. Jöhet rá a paradicsompüré, a babér, az aprított zöldfűszerek és a vörösbor, amit a negyedére forralunk. Felöntjük az alaplével, meglocsoljuk a Worcester-szósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a zöldborsót és addig rotyogtatjuk, amíg sűrű ragut kapunk.
Egy kb. 26 x 18 cm-es jénaiba helyezzük a ragut, majd egy habzsákból rányomjuk az édesburgonyát és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett az édesburgonyás pásztorpite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több fitt recept:
Sült csirkecomb fetás, tökmagos kelbimbóval
Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával
Kakukkfüves grillezett cukkini vöröslencse-főzelékkel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 28 g
Kalória: 441 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 82.39 g
Szénhidrát: 207.35 g
Zsír: 166.17 g
Kalória: 2647.04 kcal