Hozzávalók
- 250 g csicseriborsó tészta
- só
- 50 g füstölt sertéscomb vagy -karaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 db tojás
- 75 g pecorino sajt
- őrölt bors
Hozzávalók
- 250 g csicseriborsó tészta
- só
- 50 g füstölt sertéscomb vagy -karaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 db tojás
- 75 g pecorino sajt
- őrölt bors
A fitt carbonara elkészítéséhez a tésztát a csomagolás leírása alapján, sós vízben megfőzzük (típusonként változhat a főzési idő). A füstölt húst az olívaolajon 3-5 perc alatt, magas hőfokon kipirítjuk egy tapadásmentes serpenyőben. A tojást felverjük, hozzákeverjük a finomra reszelt sajtot, és frissen őrölt borssal alaposan megszórjuk (nem vicc, akkor jó, ha olyan borsos, hogy szinte már szürke lesz tőle).
A tészta főzővizéből folyamatos keverés mellett (hogy össze ne kapja a tojást) hozzáteszünk 300 ml-t a tojásos mixhez. A kifőtt tésztát leszűrjük, és összekeverjük a hússal, majd ráöntjük a tojást (ekkor még hígnak tűnhet). Alacsony hőfokon, folyamatosan keverve egy spatulával addig hőkezeljük, amíg egy nagyon krémes állagot kapunk. Ennél tovább viszont ne hevítsük, mert egy szempillantás alatt rántottát varázsolhatunk belőle!
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt recept:
Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval
Csirkés rakott brokkoli és karfiol
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 26 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 26 g
Kalória: 500 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 52.9 g
Szénhidrát: 67.4 g
Zsír: 51.15 g
Kalória: 999.6 kcal