A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 400 g zellergumó
- só, bors
- 2 ek kókuszolaj
- 400 g pulykamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- ½ tk majoránna
- 1 tk keményítő
- ½ csokor petrezselyemzöld
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 400 g zellergumó
- só, bors
- 2 ek kókuszolaj
- 400 g pulykamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk füstölt paprika
- ½ tk majoránna
- 1 tk keményítő
- ½ csokor petrezselyemzöld
A fitt pulykabrassóihoz a zellert kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk egy kevés kókuszolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A pulykamellet 2 cm-es kockákra vágjuk és egy közepes méretű, forró lábasban, egy kevés kókuszolajon, nagy lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, belekeverjük a füstölt paprikát és a majoránnát, majd felöntjük 100-150 ml vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Egy csészényi vízben elkeverjük a keményítőt és ezzel besűrítjük a pulykás ragut, majd levesszük a tűzről, az aprított petrezselymet a megsült zellerrel együtt hozzáadjuk a raguhoz, és kész is.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a fitt pulykabrassói receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramonés Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több fitt, pulykahúsos kaja:
Pulykastefánia fitt franciasalátával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 29 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 4 g
Kalória: 184 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 115.46 g
Szénhidrát: 15.1 g
Zsír: 16 g
Kalória: 734.89 kcal