Hozzávalók
- 35 g sárgarépa
- 120 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 35 g szárzeller
- 500 g színes pritaminpaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 kg darált pulykamell
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- ½ ek őrölt koriander
- ½ ek római kömény
- ½ ek SK mexikói fűszerkeverék
- 1 tk oregánó
- só, bors
- 200 ml vörösbor
- 350 g passata
- 50 g chipotle adobo szószban
- 1 csokor friss koriander
Hozzávalók
- 35 g sárgarépa
- 120 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 35 g szárzeller
- 500 g színes pritaminpaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 kg darált pulykamell
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- ½ ek őrölt koriander
- ½ ek római kömény
- ½ ek SK mexikói fűszerkeverék
- 1 tk oregánó
- só, bors
- 200 ml vörösbor
- 350 g passata
- 50 g chipotle adobo szószban
- 1 csokor friss koriander
A tex-mex pulykachilihez a reszelt répát, a finomra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárat, valamint a felkockázott paprikát 10 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon. Hozzádobjuk a darált húst, amivel újabb 5 percig pirítjuk. Jöhet rá az összes fűszer, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a vörösbort, amit elforralunk.
Felöntjük a passatával, belerakjuk a chipotlét, és lassú tűzön 20 percig rotyogtatjuk, amíg sűrű állagot kap. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított korianderrel.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a tex-mex pulykachili receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Bírod a csípőset? Akkor ezeket a chiliket is csekkold:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 61 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g
Kalória: 360 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 245.76 g
Szénhidrát: 26.8 g
Zsír: 27.9 g
Kalória: 1440.39 kcal