Hozzávalók
- 2 db kacsamell (180 g / db)
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g konzerv vajbab (2 x 250 g töltőtömeg)
- 2 - 4 ág rozmaring
- 1 - 2 csipet szárított chipotle
- só, bors
Kacsamell rozmaringos-hagymás pirított vajbabbal
Hozzávalók
- 2 db kacsamell (180 g / db)
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g konzerv vajbab (2 x 250 g töltőtömeg)
- 2 - 4 ág rozmaring
- 1 - 2 csipet szárított chipotle
- só, bors
A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, és finoman megsózzuk mindkét oldalát. Egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük.
Ezután ismét a bőrével lefelé fordítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. (Ha teljesen átsütve szeretjük, akkor hagyjuk még 5 percet a sütőben.) Kivesszük, és hagyjuk pihenni 5 percet.
A kacsazsírból, ami kisült, 3 evőkanálnyit teszünk egy serpenyőbe, és elkezdjük benne pirítani a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. 3-4 perc pirítás után hozzátesszük a leszűrt, átmosott vajbabot, az aprított rozmaringot és a chipotlét, és magasabb hőfokon még 3-4 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!