A almás-mandulás zabkása elkészítéséhez a zabpelyhet egy edénybe rakjuk, és szárazon kissé lepirítjuk, így sokkal intenzívebb és finomabb íze lesz. Ezután felöntjük a mandulatejjel, és belekeverjük a fehérjeport. Közben meghámozzuk az almát, lereszeljük, és a durvára vágott mandulával együtt a zabkásához keverjük. Mikor felszívta a zabpehely a mandulatejet (kb. 10 perc főzés, közepes lángon), akkor kész is vagyunk. Elkeverjük egy kevés fahéjjal, citromhéjjal valamint a vaníliaesszenciával, és mandulával megszórva tálaljuk.

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10-15 perc
Összesen: 20-25 perc
Még több zabkása:
Csokis zabkása karamellizált banánnal
Krémes gyümölcsös zabkása
Másnapos zabkása