Cukormentes
Hozzávalók
A málnamousse-hoz
- 175 g málna
- 45 g poreritrit
- ½ tk vaníliaaroma
- 3 g porzselatin
- 112 ml habtejszín
- 25 g mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
A túrókrémhez
- 250 g tehéntúró
- 1 db citrom
- 1 db narancs reszelt héja
- 50 g poreritrit
- 2 ek light görög joghurt
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
A málnapüréhez
- 350 g málna
- 40 g poreritrit
- 20 ml víz
- ½ tk chilipor
- 1 ek keményítő
- 1 db citrom
A palacsintához
- 150 g zabpehelyliszt
- 3 tk sütőpor
- 30 g fehérjepor
- 3 db tojás
- 120 ml light görög joghurt
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 ek poreritrit
- 2 ek kókuszolaj
A díszítéshez
- 2 ek liofilizált málna
- 8 - 10 szem friss málna
Hozzávalók
A málnamousse-hoz
- 175 g málna
- 45 g poreritrit
- ½ tk vaníliaaroma
- 3 g porzselatin
- 112 ml habtejszín
- 25 g mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
A túrókrémhez
- 250 g tehéntúró
- 1 db citrom
- 1 db narancs reszelt héja
- 50 g poreritrit
- 2 ek light görög joghurt
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
A málnapüréhez
- 350 g málna
- 40 g poreritrit
- 20 ml víz
- ½ tk chilipor
- 1 ek keményítő
- 1 db citrom
A palacsintához
- 150 g zabpehelyliszt
- 3 tk sütőpor
- 30 g fehérjepor
- 3 db tojás
- 120 ml light görög joghurt
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 ek poreritrit
- 2 ek kókuszolaj
A díszítéshez
- 2 ek liofilizált málna
- 8 - 10 szem friss málna
Első lépéseként a málnamousse tölteléket fogjuk elkészíteni az amerikai proteinpalacsintához. A málnát 30 g eritrittel és a vaníliaaromával kb. 5-8 percig főzzük, majd az egészet átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy ne kerüljön a krémbe mag. A még forró málnapürében feloldjuk a zselatint és félrerakjuk, amíg kihűl. A hideg tejszínt habbá verjük a maradék eritrittel, hozzákeverjük a mascarponét, a citrom reszelt héját, majd a zselatinos málnapürét is. Miután alaposan elkevertük, egy habzsákba csillagvégű csövet rakunk, beletöltjük a málnamousse-t, és a hűtőbe dobjuk minimum 60 percre.
Következő lépésként a túrókrémet készítjük el, amihez a túrót egy tálban kissé leturmixoljuk botmixerrel, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a narancs reszelt héját és a többi hozzávalót is, alaposan kikeverjük, és ezt betöltjük ugyanúgy egy habzsákba, mint a mousse-t. Ez is mehet a hűtőbe pihenni.
A málnapüréhez a málnát és az eritritet felrakjuk egy gyorsforralóban főni a vízzel, 8-10 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a chiliport, a keményítőt és a citrom kifacsart levét és reszelt héját, majd leturmixoljuk és átszűrjük. Ezután egy konyhai szószadagoló tubusba töltjük, és tálalásig ez is mehet a hűtőbe.
A amerikai proteinpalacsinta elkészítése
A palacsintához a hozzávalókat a kókuszolaj kivételével alaposan kikeverjük, amíg egy csomómentes masszát kapunk, majd egy serpenyőben, közepes lángon felolvasztunk egy kevés kókuszolajat. Egy merőkanálnyit kiveszünk a palacsintatésztából, majd 1-2 perc alatt megsütjük az egyik oldalát, és mikor elkezd buborékosodni a teteje, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük. 6-8 darab palacsinta fog kijönni ennyi tésztából. A kész palacsintákat is lehűtjük, hogy amikor a krémet beletöltjük, ne csússzon szét a tornyunk.
Jöhet az összeállítás: az alsó palacsintarétegre felváltva pöttyöket nyomunk a kétféle krémünkből, majd meglocsoljuk a málnapürével, erre mehet egy újabb palacsinta, ismét a krémek és a málnapüré, majd még egy palacsinta. A tetejét egy kevés krémmel és málnapürével díszítjük, megszórjuk liofilizált málnával, és friss málnát is rakunk rá.
- Elkészítési idő: 80 perc
- Hűtési idő: 60 perc
Ha tetszett az amerikai proteinpalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Itt van a málnaszezon! Ha te is odavagy ezért a gyümölcsért, akkor próbáld ki ezeket a recepteket is!
Protein „csokimousse” málnapürével és pirított mandulatörettel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 158 g
Zsír: 16 g
Kalória: 560 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 32.25 g
Szénhidrát: 315.67 g
Zsír: 31.56 g
Kalória: 1120.6 kcal