Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt
- 1 mk só
- 1 ek porcukor
- 120 g hideg vaj
- 2 db tojássárgája
A krémhez
- 250 g natúr pisztácia (héj nélküli mennyiség)
- 4 db tojássárgája
- 5 ek cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 180 ml habtejszín
- 350 g friss málna a tetejére
Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt
- 1 mk só
- 1 ek porcukor
- 120 g hideg vaj
- 2 db tojássárgája
A krémhez
- 250 g natúr pisztácia (héj nélküli mennyiség)
- 4 db tojássárgája
- 5 ek cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 180 ml habtejszín
- 350 g friss málna a tetejére
A málnás pite nem csak színeiben, de ízeiben is fantasztikus kombináció, a piros és a zöld egyensúlya magáért beszél.
A málnás pite elkészítéséhez a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, majd belekeverjük a tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A pisztáciát aprítógépben lezúzzuk. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd belekeverjük a lezúzott pisztáciát és a tejszínt.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy kicsit túlérje a formát, majd belenyomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük. Kivesszük, beleöntjük a pisztáciás krémet, és visszarakjuk fél órára a sütőbe.
Ha megsült a pite, teljesen kihűtjük, és rápakoljuk a málnát. Jót tesz neki, ha betesszük 20 percre a fagyasztóba, hogy a málna kicsit megfagyjon a pite tetején.
Ha tetszett a pisztáciás-málnás frangipane receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!