Hozzávalók
- 70 g vaj
- 50 g mandulaliszt
- 50 g tökmagliszt
- 100 - 150 g eritrit
- 2 csipet só
- 30 g pisztácia
- 500 g mascarpone
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 db lime
- 3 db tojás
Hozzávalók
- 70 g vaj
- 50 g mandulaliszt
- 50 g tökmagliszt
- 100 - 150 g eritrit
- 2 csipet só
- 30 g pisztácia
- 500 g mascarpone
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 db lime
- 3 db tojás
A keto sajttorta elkészítéséhez egy gyorsforralóban, közepes lángon megolvasztjuk a vajat, majd összekeverjük egy keverőtálban a mandulaliszttel és a tökmagliszttel. Egy evőkanál édesítővel és egy csipet sóval ízesítjük. 30 g durvára vágott pisztáciát keverünk hozzá, majd a kb. 20 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk a keveréket, és 180 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ha a keverék túl nedvesnek tűnik, egy kevés mandulalisztet keverhettek hozzá.
Egy keverőtálba tesszük a mascarponét, ízesítjük vaníliaaromával, egy csipet sóval, a maradék édesítővel és a lime lereszelt héjával és levével, hozzáadjuk a tojásokat, és összekeverjük.
A pisztáciás alapra öntjük a krémet, és visszatesszük a tortaformát a sütőbe. 180 fokon légkeveréssel kb. 40 perc alatt készre sütjük. A kész sajttortát kivesszük, és ha teljesen kihűlt, tálaljuk.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: kb. 50 perc
- Összesen: kb. 65 perc
Ha tetszett a keto sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 17 g
Kalória: 206 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 31.3 g
Szénhidrát: 168.7 g
Zsír: 136.7 g
Kalória: 1644.4 kcal