Megnyílt a Csicseri - az egészség rátörte az ajtót Budapestre
Tavasszal Győrben felfedeztem egy szuper helyet, ahova anyukámmal a kétnapos városnézés alatt kétszer mentünk vissza. Az egészséges bisztró bowlokat és pitákat kínált, kreatívan kombinálva az alapanyagokat és az ízeket. A Csicseri Budapest szintén a lelkes testvérpár projektje, akiket az utazásaik során ért ízhatások inspiráltak egy saját, leginkább izraeli stílusú bisztró megnyitására.
Győrben már menő, irány Budapest!
„Bárcsak közelebb lennétek”, „De jó lenne felém is egy ilyen”, „Mindennap tudnám ezt enni, ha Budapesten lennétek” – Csongi és Tamás sok ilyen és ehhez hasonló megjegyzést kapott a győri Csicseri pultjában. Ezért elkezdett érlelődni bennük a gondolat: lehet, hogy tényleg ideje terjeszkedni?
A gondolatot pedig tettek követték. Mindenképp a belvárosban tervezték a Csicseri budapesti jövőjét, így a Gozsdu udvar környékén nézelődtek üzlethelyiség után. Végül egy régi rétesezőben találtak otthonra, amit minimális átalakítással maximálisan „csicserissé” tettek. Na de nem a külső teszi a Csicserit! A lényeg, hogy milyen a kaja!
Színes bowlok, akárcsak Győrben
A két testvérüzlet kínálata szinte megegyezik, változatlanul kuszkusz vagy quinoa-barna rizs keveréke kérhető a bowlok alapjaként, a sok roppanós, friss zöldséget pedig kár is külön említeni. Néhány újítás azért van – és persze folyamatosan fejlődnek is.
Győrben „elvárások nélkül” ültem be, de magasra tették a lécet, így kíváncsian vártam, mit mutatnak a fővárosban. Ezért elhívtam magammal Zsófi kolléganőmet, hogy Csicseri-szűzként mondjon elfogulatlan véleményt az ételekről.
Crunchy shawarma
Győrben nekem ez volt a kedvencem! Grillcsirke, gránátalma, pirított hagyma – ugye jól hangzik? Anno ezt írtam róla: „Összhatásban ez egy ízrobbanás, amit, miközben eszel, úgy érzed, sose tudnál megunni. Valószínűleg így is van, de amíg Budapesten nem nyílik Csicseri, sajnos nem tudom tesztelni ezt a hipotézist.” – nos, a budapesti Csicseri megnyílt, úgyhogy irány megkóstolni a mézes-mustáros szósz, a mangó és a fűszeres csirkemell kombinációját! Tényleg megunhatatlan? Szerintem igen!
Édesburgonyás
Újdonság a szezonálisnak mondható édesburgonyás bowl, amit kellemesen fűszerezett falafel és batátakockák tesznek tartalmassá. Krémes hummusz és tahini öntet kerül rá, a vörös káposzta mellől pedig az arab saláta sem marad el. Nem egy túlkomplikált vega kaja, de a többihez hasonlóan nagyon laktató ÉS egészséges is!
Feta-shawarma
Győrben nem kóstoltam, lehet, hogy akkor még nem volt étlapon, NA DE Budapesten nem maradt ki a csirkés-sajtos tál sem. A három közül talán ebben volt a legtöbb íz: ropogós, fűszeres csirke, zöldségek, és igazi feta – nem krémfehér sajt – találkozik a tányéron. Joghurtos mentaöntettel készül, végül pedig napraforgómaggal szórják meg.
Smoothie-k a Csicseri Budapest pultjából
A friss smoothie-k szintén a kínálat szerves részét képezik. Mi egy Kiss me-t illetve egy Green detoxot kóstoltunk. Az őszi-téli vitaminpótlásra el se tudnék képzelni ezeknél finomabb opciót!
A narancssárga Kiss me-ben répa, alma és gyömbér ad csókot.
A zöld színű Green detox a jól bevált, ismert és kedvelt uborkát, almát és mentát hívja segítségül, de a gyömbér ízére és hatására ebben is számíthatunk.
Van konkurens – de kereslet is bőven
A Csicseri Győrben szerintem nagyobb kuriózumnak számít, mint Budapesten. A nagyobb konkurencia viszont inkább motiváló – úgy néz ki, a Csicseri maximálisan helyt áll a belvárosi forgatagban! Nekem a bowlok a kedvenceim, de a srácok azt mondták, egyelőre a buli előtti pita a sláger – a lokációból adódóan –, de egyre többen térnek be ebédre is. Az tuti, hogy Budapesten is sokan keresik az egészséges, diétabarát és mentes kajaopciókat, úgyhogy ha ti is közéjük tartoztok, irány a Csicseri! Zsófit már meghódította magának a crunchy shawarma. 😉
Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!