Hozzávalók
A salátához
- 500 g vegyes színű koktélparadicsom
- 60 g szárított paradicsom
- 1 szál újhagyma
- ½ csokor snidling
- ½ csokor bazsalikom
- 15 db light mini mozzarellagolyó
- só, bors
A dresszinghez
- 5 g sűrített paradicsom
- 10 ml a szárított paradicsom olajából
- 5 ml olívaolaj
- 10 ml fehérborecet
Hozzávalók
A salátához
- 500 g vegyes színű koktélparadicsom
- 60 g szárított paradicsom
- 1 szál újhagyma
- ½ csokor snidling
- ½ csokor bazsalikom
- 15 db light mini mozzarellagolyó
- só, bors
A dresszinghez
- 5 g sűrített paradicsom
- 10 ml a szárított paradicsom olajából
- 5 ml olívaolaj
- 10 ml fehérborecet
A paradicsomok tetejére metszünk egy keresztet, majd forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre, aztán rögtön jeges vízbe helyezzük. Amikor lehűlt, óvatosan lehúzzuk a héját. A dresszinghez a sűrített paradicsomot kikeverjük a szárított paradicsom olajával, az olívaolajjal és a borecettel.
A szárított paradicsomot csíkokra, az újhagymát szeletekre vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk (egy keveset félreteszünk a tálaláshoz), és egy tálba tesszük őket. Összekeverjük a hámozott paradicsommal, a dresszinggel, végül jöhet a mozzarellagolyó is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tálalásnál a félrerakott friss snidlinggel és bazsalikommal díszíthetjük.
Elkészítési idő: 20 perc
Nem csak nyáron, hanem egész évben fontos a vitaminpótlás. A legfinomabb módja ennek pedig nem más, mint ha jobbnál jobb házi salikkal viszitek be a nyomelemeket! Egy egyedi dresszing a leghétköznapibb salátát is feldobja, de ezek így, ahogy vannak, brutálisan finomak:
Csirkemelles-joghurtos madársaláta
Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával
Mediterrán saláta krutonnal és mozzarellával
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 3 g
Kalória: 28 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 1.25 g
Szénhidrát: 1.65 g
Zsír: 5 g
Kalória: 56.7 kcal