A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 350 g sertésszűz
- só, bors
- 10 g kókuszolaj
A zellerpüréhez
- 250 g zellergumó
- 100 g burgonya
- só, bors
A marinált szárzellerhez
- 100 g zellerszár
- só, bors
- 1 csipet chipotlepehely
- ½ db citrom
- 1 ág rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk rózsabors
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A húshoz
- 350 g sertésszűz
- só, bors
- 10 g kókuszolaj
A zellerpüréhez
- 250 g zellergumó
- 100 g burgonya
- só, bors
A marinált szárzellerhez
- 100 g zellerszár
- só, bors
- 1 csipet chipotlepehely
- ½ db citrom
- 1 ág rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk rózsabors
A sertésszűz megtisztításával kezdünk, majd sózzuk, borsozzuk és egy tapadásmentes, extra forró serpenyőben 3-5 perc alatt kérgesítjük a kókuszolajon, majd a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A zellergumót és a burgonyát felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy burgonyanyomón átnyomjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habverővel kikeverjük és szükség esetén egy kis főzővízzel lazíthatjuk.
A szárzellert kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, a citrom reszelt héjával, az aprított rozmaringgal, és alaposan összekeverjük az olajjal, a citrom levével és a rózsaborssal. A pihentetett húst a burgonyás zellerpürével és a marinált zellerszárral tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a sertésszűz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több húsos fitt kaja:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 39 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 24 g
Kalória: 511 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 77.95 g
Szénhidrát: 73.7 g
Zsír: 47.9 g
Kalória: 1022.6 kcal