Hozzávalók
- 600 g darált marhahús
- 1 ek kókuszolaj
- 60 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db friss zöld chilipaprika
- 1 db friss piros chilipaprika
- 4 szál újhagyma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 50 ml szójaszósz
- 25 ml szezámolaj
- 2 ek szezámmag
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
- 300 g basmati rizs
- só
Hozzávalók
- 600 g darált marhahús
- 1 ek kókuszolaj
- 60 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db friss zöld chilipaprika
- 1 db friss piros chilipaprika
- 4 szál újhagyma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 50 ml szójaszósz
- 25 ml szezámolaj
- 2 ek szezámmag
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
- 300 g basmati rizs
- só
A chili beef elkészítéséhez egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon szinte füstölésig hevítünk, majd a marhahúst a kókuszolajjal kb. 5 perc alatt kérgesítjük, majd kiszedjük és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, végig magas hőfokon, szintén nagyjából 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, chilit és 2 szál felkarikázott újhagymát, valamint a finomra vágott gyömbért. Visszatesszük a marhahúst is, majd rálocsoljuk a szójaszószt, a szezámolajat, rászórjuk a szezámmagot, az aprított koriandert, és hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét.
A rizst (hogy minél pergősebb legyen) forrásban lévő, sós vízben úgy főzzük meg, mint a tésztát, majd ha már elég puha, akkor leszűrjük. A chili beefet a rizzsel fogyasztjuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a chili beef receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több chilis, erős és pikáns kaja, ha bírjátok ezt az ízvilágot:
Chili oil noodles, avagy a chilis-olajos ázsiai tészta
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 26 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 51 g
Kalória: 693 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 104.71 g
Szénhidrát: 120.81 g
Zsír: 205.66 g
Kalória: 2772.75 kcal