A spenótos-csicseriborsós-édesburgonyás barnarizs elkészítéséhez a rizst átmossuk, majd üvegesre pirítjuk egy lábasban. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, időnként átkeverve, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Közben az édesburgonyát megtisztítjuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és egy tepsire szórjuk. A csicseriborsót is a burgonyához adjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, ez is mehet az édesburgonyára. Megszórjuk sóval, borssal, Cayenne-borssal és füstölt paprikával, meglocsoljuk az olajjal, és az egészet összekeverjük. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre. Ekkor hozzádobjuk a spenótleveleket, és még 5 percig hagyjuk a sütőben, majd az egészet átkeverjük, és a rizzsel kínáljuk. Tálaláskor pár csepp lime-ot csepegtetünk a tetejére.

Még több édesburgonyás kaja:
Vörösboros marhapörkölt édesburgonya-lepcsánkával
Édesburgonyás sztrapacska
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato