Hozzávalók
- 4 db közepes nagyságú édesburgonya (300 g/db)
A BBQ raguhoz
- 200 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 g darált pulykahús
- 1 csipet chipotlepehely
- 1 tk füstölt paprika
- 2 db babérlevél
- 1 ek szójaszósz (10 ml)
- 1 ek balzsamecet (10 ml)
- 4 ek light ketchup
- 200 ml víz
- só, bors
- édesítőszer (ízlés szerint)
A paprikasalsához
- 180 g sárga pritaminpaprika
- 30 g lila hagyma
- 30 g ecetes jalapeno paprika
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- 1 ek olívaolaj
- 1 ½ ek fehérborecet (kb. 15 ml)
- só, bors
Hozzávalók
- 4 db közepes nagyságú édesburgonya (300 g/db)
A BBQ raguhoz
- 200 g hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 g kókuszolaj
- 500 g darált pulykahús
- 1 csipet chipotlepehely
- 1 tk füstölt paprika
- 2 db babérlevél
- 1 ek szójaszósz (10 ml)
- 1 ek balzsamecet (10 ml)
- 4 ek light ketchup
- 200 ml víz
- só, bors
- édesítőszer (ízlés szerint)
A paprikasalsához
- 180 g sárga pritaminpaprika
- 30 g lila hagyma
- 30 g ecetes jalapeno paprika
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- 1 ek olívaolaj
- 1 ½ ek fehérborecet (kb. 15 ml)
- só, bors
A BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato elkészítéséhez az édesburgonyákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk egy villával, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára (mérettől függően ez az idő egy kicsivel lehet több vagy kevesebb). Ha ennél gyorsabb megoldást kerestek, a mikróba dobva, maximum fokozaton ugyanez a krumpli nagyjából 25 perc alatt elkészül.
A BBQ raguhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon elkezdjük pirítani a kókuszolajon. 4-5 perc pirítás után hozzátesszük a darált pulykát, és addig pirítjuk, amíg teljesen ki nem fehéredett (kb. 5 perc), majd megszórjuk a chipotlepehellyel, a füstölt paprikával, beletesszük a babérlevelet, elkeverjük, aztán jöhet rá a szójaszósz, a balzsamecet és a light ketchup. Felöntjük 200 ml vízzel, és addig forraljuk, amíg a folyadék be nem sűrűsödött (szinte teljesen el kell forralni, ez kb. 20 perc, nagy lángon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi édesítőszert teszünk bele, amilyen édesen szeretjük a BBQ szószt.
A paprikasalsához a paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, jalapenót, a petrezselymet és a koriandert finomra vágjuk. Összekeverjük a felvágott alapanyagokat az olívaolajjal, a fehérborecettel, a sóval és a borssal.
Az édesburgonyát egy késsel hosszában félbevágjuk, de nem az aljáig, csak addig, hogy meg tudjuk tölteni, és óvatosan, enyhén széthúzzuk. Megtöltjük a raguval, majd teszünk rá a salsából, és tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 90 perc
Ha tetszett a BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még édesburgonyás recept:
Édesburgonyás muffin
Rakott édesburgonya
Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 10 g
Kalória: 135 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 6.88 g
Szénhidrát: 40.4 g
Zsír: 38.82 g
Kalória: 540.7 kcal