Hirdetés

BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato

Hozzávalók

4
főre
+
4 db közepes nagyságú édesburgonya (300 g/db)

A BBQ raguhoz

200 g hagyma
3 gerezd fokhagyma
20 g kókuszolaj
500 g darált pulykahús
1 csipet chipotlepehely
1 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
1 ek szójaszósz (10 ml)
1 ek balzsamecet (10 ml)
4 ek light ketchup
200 ml víz
só, bors
édesítőszer (ízlés szerint)

A paprikasalsához

180 g sárga pritaminpaprika
30 g lila hagyma
30 g ecetes jalapeno paprika
½ csokor petrezselyem
½ csokor koriander
1 ek olívaolaj
1 ½ ek fehérborecet (kb. 15 ml)
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato

Édeskés BBQ ragu és édesburgonya egy pikáns, savas salsával? NANÁÁÁÁ! Laktató, energiadús, finom és szaftos, csak arra vigyázzatok, hogy szalvétát is készítsetek oda, hogy meg tudjátok törölni magatokat, mert ezt nem lehet nem habzsolva elpusztítani.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 db közepes nagyságú édesburgonya (300 g/db)

A BBQ raguhoz

200 g hagyma
3 gerezd fokhagyma
20 g kókuszolaj
500 g darált pulykahús
1 csipet chipotlepehely
1 tk füstölt paprika
2 db babérlevél
1 ek szójaszósz (10 ml)
1 ek balzsamecet (10 ml)
4 ek light ketchup
200 ml víz
só, bors
édesítőszer (ízlés szerint)

A paprikasalsához

180 g sárga pritaminpaprika
30 g lila hagyma
30 g ecetes jalapeno paprika
½ csokor petrezselyem
½ csokor koriander
1 ek olívaolaj
1 ½ ek fehérborecet (kb. 15 ml)
só, bors
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato elkészítéséhez az édesburgonyákat alaposan megmossuk, megszurkáljuk egy villával, és 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára (mérettől függően ez az idő egy kicsivel lehet több vagy kevesebb). Ha ennél gyorsabb megoldást kerestek, a mikróba dobva, maximum fokozaton ugyanez a krumpli nagyjából 25 perc alatt elkészül.

A BBQ raguhoz a finomra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon elkezdjük pirítani a kókuszolajon. 4-5 perc pirítás után hozzátesszük a darált pulykát, és addig pirítjuk, amíg teljesen ki nem fehéredett (kb. 5 perc), majd megszórjuk a chipotlepehellyel, a füstölt paprikával, beletesszük a babérlevelet, elkeverjük, aztán jöhet rá a szójaszósz, a balzsamecet és a light ketchup. Felöntjük 200 ml vízzel, és addig forraljuk, amíg a folyadék be nem sűrűsödött (szinte teljesen el kell forralni, ez kb. 20 perc, nagy lángon). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és annyi édesítőszert teszünk bele, amilyen édesen szeretjük a BBQ szószt.

A paprikasalsához a paprikát kb. 0,5 x 0,5 cm-es kockákra, a lila hagymát, jalapenót, a petrezselymet és a koriandert finomra vágjuk. Összekeverjük a felvágott alapanyagokat az olívaolajjal, a fehérborecettel, a sóval és a borssal.

Az édesburgonyát egy késsel hosszában félbevágjuk, de nem az aljáig, csak addig, hogy meg tudjuk tölteni, és óvatosan, enyhén széthúzzuk. Megtöltjük a raguval, majd teszünk rá a salsából, és tálaljuk.

BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato

Elkészítési idő: kb. 90 perc

Ha tetszett a BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még édesburgonyás recept:

Édesburgonyás muffin
Rakott édesburgonya
Házi édesburgonya-tészta tejszínes parajjal és sült csirkével


BECSÜLT TÁPÉRTÉK

Becsült tápérték egy főre:

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 10 g

Zsír: 10 g

Kalória: 135 kcal

Becsült tápérték összesen:

Fehérje: 6.88 g

Szénhidrát: 40.4 g

Zsír: 38.82 g

Kalória: 540.7 kcal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?