Hozzávalók
A sztrapacskához
- 350 g édesburgonya (pucolt állapotban)
- 3 db tojás
- 150 g liszt
- só
A mártáshoz
- kb. 200 g ajvár
- 80 ml tejszín
- 30 g vaj
- só
A tálaláshoz
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
A sztrapacskához
- 350 g édesburgonya (pucolt állapotban)
- 3 db tojás
- 150 g liszt
- só
A mártáshoz
- kb. 200 g ajvár
- 80 ml tejszín
- 30 g vaj
- só
A tálaláshoz
- 1 kis csokor petrezselyem
Az édesburgonyás sztrapacskához először az édesburgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, majd megsózzuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Nokedliszaggató segítségével bő, enyhén sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és időnként megkeverve, 2-3 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
A mártáshoz az ajvárt felmelegítjük, beleöntjük a tejszínt, majd 1-2 perc alatt összeforraljuk. Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk, míg elolvad, majd ha szükségesnek érezzük, akkor kissé megsózzuk. A leszűrt sztrapacskát összekeverjük a szósszal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. Tálaláskor megszórjuk aprított petrezselyemmel, de aki szereti, az egy kevés sajtot is tehet rá.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Összesen: 35 perc
Ha tetszett az édesburgonyás sztrapacska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek az édesburgonyás receptek is érdekelhetnek:
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato
Vega tikka masala házi fűszerkeverékkel
Parmezános édesburgonyával töltött csirkemell