Vega kaják

Zabossültalmajoghurttal

Zabos sült alma joghurttal

Hozzávalók
4 db
alma
(kb. 140 g / db)
40 g
zabpehely
25 g
vaníliás fehérjepor
1 csipet
3 db
tojásfehérje
20 g
tökmag
2 csipet
őrölt fahéj
A tálaláshoz
150 g
natúr joghurt
1 mk
folyékony édesítő
0.5 db
citrom reszelt héja

Elkészítés

A zabos sült almához az almákat egy karalábévájó segítségével üregesre vágjuk. Ez annyit tesz, hogy szép apránként egy mélyedést vágunk az almákba, később ide kerül majd a töltelék. Az almákat egy tepsibe rakjuk, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, mérettől függően 12-15 percre.

A zabpelyhet, a fehérjeport és a sót összekeverjük egy kisebb tálban. A tojásfehérjéket egy habverővel, magas fokozaton kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a zabpelyhes résszel. Ezt a tölteléket végül beletöltjük az elősütött almák belsejébe, megszórjuk a tökmaggal, majd visszarakjuk őket a sütőbe 12-15 percre. Az időtartam attól függ, hogy mennyire vékony falat hagytunk az almáknak.

Mikor megsültek az almák, megszórjuk a tetejüket egy kis fahéjjal. A joghurtot elkeverjük az édesítőszerrel és a citromhéjjal, majd ezzel tálaljuk az almákat.

Zabos sült alma joghurttal
Zabos sült alma joghurttal

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 30 perc

Még több alma:

Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával
Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával
Fahéjas-almás joghurttorta

www.streetkitchen.hu

Nagyon őszi, nagyon fitt és szuperfinom desszert, ami akár reggeli is lehet. :)

Hozzávalók

4 főre
4 db
alma
(kb. 140 g / db)
40 g
zabpehely
25 g
vaníliás fehérjepor
1 csipet
3 db
tojásfehérje
20 g
tökmag
2 csipet
őrölt fahéj
A tálaláshoz
150 g
natúr joghurt
1 mk
folyékony édesítő
0.5 db
citrom reszelt héja

A zabos sült almához az almákat egy karalábévájó segítségével üregesre vágjuk. Ez annyit tesz, hogy szép apránként egy mélyedést vágunk az almákba, később ide kerül majd a töltelék. Az almákat egy tepsibe rakjuk, és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, mérettől függően 12-15 percre.

A zabpelyhet, a fehérjeport és a sót összekeverjük egy kisebb tálban. A tojásfehérjéket egy habverővel, magas fokozaton kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a zabpelyhes résszel. Ezt a tölteléket végül beletöltjük az elősütött almák belsejébe, megszórjuk a tökmaggal, majd visszarakjuk őket a sütőbe 12-15 percre. Az időtartam attól függ, hogy mennyire vékony falat hagytunk az almáknak.

Mikor megsültek az almák, megszórjuk a tetejüket egy kis fahéjjal. A joghurtot elkeverjük az édesítőszerrel és a citromhéjjal, majd ezzel tálaljuk az almákat.

Zabos sült alma joghurttal
Zabos sült alma joghurttal

Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
Összesen: 30 perc

Még több alma:

Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával
Grillsajtos szendvics almás coleslaw salátával
Fahéjas-almás joghurttorta

Ha tetszett a Zabos sült alma joghurttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept