Hozzávalók
A fűszerkeverékhez
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 2 ek barna cukor
- 1 ½ ek só
- őrölt bors
A pulled porkhoz
- 1 ½ kg sertéstarja (egészben)
- 4 ek mustár
- 300 g BBQ szósz
- 500 ml barna sör
A krumplihoz
- 800 g apró szemű újburgonya
- 2 - 3 ek olaj
- 1 - 2 ág friss rozmaring
- só, bors
A salátához
- 200 - 250 g HEINZ majonéz
- 3 ek tejföl
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 szál sárgarépa (kb. 180 g/db)
- 1 db zöldalma (kb. 150 g/db)
- 0.25 fej fehér káposzta (kb. 250 g)
- 0.25 fej lila káposzta (kb. 250 g)
- 0.25 fej kelkáposzta (kb. 200 g)
- 0.25 fej lila hagyma
- 1 csokor friss snidling
- 400 g konzerv kukorica
Hozzávalók
A fűszerkeverékhez
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek füstölt pirospaprika
- 2 ek barna cukor
- 1 ½ ek só
- őrölt bors
A pulled porkhoz
- 1 ½ kg sertéstarja (egészben)
- 4 ek mustár
- 300 g BBQ szósz
- 500 ml barna sör
A krumplihoz
- 800 g apró szemű újburgonya
- 2 - 3 ek olaj
- 1 - 2 ág friss rozmaring
- só, bors
A salátához
- 200 - 250 g HEINZ majonéz
- 3 ek tejföl
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 szál sárgarépa (kb. 180 g/db)
- 1 db zöldalma (kb. 150 g/db)
- 0.25 fej fehér káposzta (kb. 250 g)
- 0.25 fej lila káposzta (kb. 250 g)
- 0.25 fej kelkáposzta (kb. 200 g)
- 0.25 fej lila hagyma
- 1 csokor friss snidling
- 400 g konzerv kukorica
A pulled pork elkészítéséhez először egy fűszerkeveréket készítünk: egy tálban összekeverjük a köményt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a barna cukrot, a sót és a borsot. A tarját bekenjük a mustárral, és rászórjuk az előzőleg összekevert fűszereket. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe rakjuk, és mehet a grillre, 150-170 fokon kb. 6 óra alatt megsütjük.
A krumplit az utolsó 1 órában mellétesszük egy tálcán: megmossuk, összeforgatjuk az olajjal, az apróra vágott rozmaringgal, sóval és borssal.
A salátához a majonézt összekeverjük a tejföllel, a mézzel, sózzuk, borsozzuk, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük a répát és az almát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt káposztákat, az apróra vágott lila hagymát és snidlinget, végül a lecsepegtetett kukoricát is, és alaposan összeforgatjuk.
Ha megsült a hús, kiszedjük a fóliából, összetépkedjük, és összeforraljuk egy lábasban a BBQ szósszal és a sörrel.
A tarját a krumplival és a salátával tálaljuk.
- Előkészítés: 10 perc
- Sütés: 360 perc
- Összesen: 370 perc
Ha tetszett a pulled pork receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!