Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Koulourakia, a görög húsvéti fonott keksz

Hozzávalók

2
tepsinyi kekszhez
+

A tésztához

125 g hideg vaj
80 g porcukor
30 ml tej
2 db tojás
10 g vaníliás cukor
500 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
12 g sütőpor

A kenéshez és szóráshoz

1 db tojás
szezámmag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Koulourakia, a görög húsvéti fonott keksz

Omlós, szezámmagos, édes keksz, amely nagyon gyorsan elkészíthető, irtó cuki az alakja és persze finom is. Görögországból származik és leginkább húsvétkor fogyasztják, de bármikor simán összedobható. ;)
Hirdetés

Hozzávalók

2
tepsinyi kekszhez
+

A tésztához

125 g hideg vaj
80 g porcukor
30 ml tej
2 db tojás
10 g vaníliás cukor
500 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
12 g sütőpor

A kenéshez és szóráshoz

1 db tojás
szezámmag
Bevásárlólistához adom

A vajat a porcukorral elmorzsoljuk, átkeverjük, majd mehet hozzá a tej, tojás, vaníliás cukor, végül az előzőleg egymással összekevert liszt, só, reszelt citromhéj és sütőpor. Összedolgozzuk a tésztát és 30 percre, lefóliázva a hűtőbe rakjuk.

A görög koulourakia

Lisztezett deszkán vékony, kb. 7-8 mm vastag, 15 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, félbehajtjuk és a két végét egymáson áttekerjük. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk őket ujjnyi távolságra egymástól. Lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha tetszett a koulourakia receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások