Hozzávalók
A tésztához
- 125 g hideg vaj
- 80 g porcukor
- 30 ml tej
- 2 db tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 12 g sütőpor
A kenéshez és szóráshoz
- 1 db tojás
- szezámmag
Hozzávalók
A tésztához
- 125 g hideg vaj
- 80 g porcukor
- 30 ml tej
- 2 db tojás
- 10 g vaníliás cukor
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 12 g sütőpor
A kenéshez és szóráshoz
- 1 db tojás
- szezámmag
A vajat a porcukorral elmorzsoljuk, átkeverjük, majd mehet hozzá a tej, tojás, vaníliás cukor, végül az előzőleg egymással összekevert liszt, só, reszelt citromhéj és sütőpor. Összedolgozzuk a tésztát és 30 percre, lefóliázva a hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkán vékony, kb. 7-8 mm vastag, 15 cm hosszú rudakat sodrunk belőle, félbehajtjuk és a két végét egymáson áttekerjük. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk őket ujjnyi távolságra egymástól. Lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a koulourakia receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!