Hozzávalók
- 2 db cukkini
- só
- 1 db tojás
- 5 ek finomliszt
- őrölt bors
- 200 ml étolaj a sütéshez
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- só
- 1 db tojás
- 5 ek finomliszt
- őrölt bors
- 200 ml étolaj a sütéshez
A cukkinitócsnihoz a cukkinit lereszeljük egy tálba, majd besózzuk és pár percig hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután egy tiszta konyharuhába pakoljuk a reszelt cukkinit, összefogjuk a konyharuha tetejét és kifacsarjuk belőle a lehető legtöbb levet. A kifacsart cukkinit egy tálba borítjuk és elkeverjük a tojással, a liszttel, sóval és borssal.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd mikor felmelegedett, egy kanál segítségével egy nagyobb adagot belehelyezünk és kör alakúra lapítjuk. Oldalanként 2-3 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. A cukkinitócsni frissen a legkirályabb, tejföllel megkenve és metélőhagymával megszórva!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a cukkinitócsni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!