Hozzávalók
- 300 g szarvacskatészta
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db cukkini
- 100 g friss spenót
- 1 marék friss bazsalikom
- 180 ml tejszín
- só, bors
- ½ tk chilipehely
- 2 tk oregánó
- 200 g reszelt trappista sajt
- 25 g tökmag
- 25 g fenyőmag
Hozzávalók
- 300 g szarvacskatészta
- 1 fej hagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db cukkini
- 100 g friss spenót
- 1 marék friss bazsalikom
- 180 ml tejszín
- só, bors
- ½ tk chilipehely
- 2 tk oregánó
- 200 g reszelt trappista sajt
- 25 g tökmag
- 25 g fenyőmag
A cukkinis mac and cheese elkészítéséhez egy lábasban vizet forralunk, és a tésztát al dentére főzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a cukkinit is felcikkezzük, a hagymához dobjuk, és tovább pirítjuk 5-7 percig.
Egy turmixgépbe halmozzuk a friss spenótot, a bazsalikomot, és beleöntjük a tejszínt. A lepirított hagymás cukkinit is beletesszük a turmixba, fűszerezzük sóval, borssal, chilivel és oregánóval, majd krémesre turmixoljuk. Ezután egy nagyobb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a leszűrt tésztát és a reszelt sajtot, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a sajt teljesen felolvad benne.
A tökmagot és a fenyőmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, és a sajttal összeolvasztott tészta tetejére szórjuk. Frissen fogyasztva a legjobb, de felmelegítve is ugyanazt az élményt nyújtja: krémes, nagyon sajtos és ízekben gazdag.
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a cukkinis mac and cheese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
A sima sajtos-tejfölös tésztát is imádjuk, de valljuk be: a mac and cheese mééég egy fokkal királyabb! Van is jópár recept az oldalon, hogy ne mindig ugyanolyat készítsetek belőle.
Magyar mac and cheese: itt a nok’ and cheese!
Darált marharagus mac’n cheese