Gluténmentes
Laktózmentes
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 125 g quinoa (megfőzve)
- 3 ek olaj
- 200 g friss lazac
- só, bors
- 1 db piros chilipaprika
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 100 g répa (1 darab)
- 2 db tojás
- 50 ml szójaszósz (gluténmentes)
- 2 ek méz
- 1 mk őrölt fekete bors
- ½ db lime leve
- 100 g friss spenót
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 125 g quinoa (megfőzve)
- 3 ek olaj
- 200 g friss lazac
- só, bors
- 1 db piros chilipaprika
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 100 g répa (1 darab)
- 2 db tojás
- 50 ml szójaszósz (gluténmentes)
- 2 ek méz
- 1 mk őrölt fekete bors
- ½ db lime leve
- 100 g friss spenót
A quinoát sós, bő vízben megfőzzük, és leszűrjük. Egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a nagy kockákra vágott, sózott, borsozott lazacot, majd kiszedjük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott chilit és gyömbért, majd rádobjuk az apróra vágott hagymákat. Ezután rádobjuk a 2-3 mm vastag szeletekre vágott répát. 2-3 perc pirítás után a serpenyő felébe ütjük a tojást, megpirítjuk, összekeverjük a zöldségekkel, majd rádobjuk a quinoát. A szójaszószt, a mézet, a borsot és a lime-levet összekeverjük, ráöntjük a quinoára, kicsit beforraljuk, végül rádobjuk a spenótot, majd elzárjuk. A lazaccal tálaljuk.
Ha tetszett az ázsiai pirított quinoa lazaccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 14 g
Kalória: 408 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 30.01 g
Szénhidrát: 109.13 g
Zsír: 27.9 g
Kalória: 815.24 kcal