Cukormentes
Hozzávalók
- 1 kg savanykásabb alma
- 1 db citrom leve, héja
- 8 ek xilit
- 2 tk őrölt fahéj
- 4 db réteslap
- 80 g olvasztott vaj
- 2 ek búzadara
Cukormentes almás rétes
Hozzávalók
- 1 kg savanykásabb alma
- 1 db citrom leve, héja
- 8 ek xilit
- 2 tk őrölt fahéj
- 4 db réteslap
- 80 g olvasztott vaj
- 2 ek búzadara
Az almákat megpucoljuk, kiszedjük a magházat, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A citrom levével és reszelt héjával, az édesítővel és a fahéjjal megpároljuk, majd egy kicsit hagyjuk, hogy megpiruljon az alja (az utóbbi rész elhagyható, de sokkal jobb lesz így az íze).
A réteslapot vizes konyharuhába csomagoljuk, és laponként lekenjük olvasztott vajjal – addig ismételjük, amíg az utolsó laphoz nem érünk, ekkor mehet rá a kihűlt töltelék. Az utolsó vajazott tésztát megszórjuk a búzadarával, mielőtt az almás töltelék rákerülne, hogy felszívja a nedvességet. Feltekerjük a végeit, majd szépen az egészet, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Lekenjük egy kevés olvasztott vajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a cukormentes almás rétes receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!