Hozzávalók
A tésztához
- 20 g élesztő
- 200 ml tej
- 3 ek négyszeres erősségű édesítő
- 200 g liszt
- 30 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 50 g szeletelt mandula
- 250 - 300 g fagyasztott cseresznye vagy magozott friss cseresznye
A sütéshez
- pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 db tojás
A tálaláshoz
- méz
Hozzávalók
A tésztához
- 20 g élesztő
- 200 ml tej
- 3 ek négyszeres erősségű édesítő
- 200 g liszt
- 30 g olvasztott vaj
- 1 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 50 g szeletelt mandula
- 250 - 300 g fagyasztott cseresznye vagy magozott friss cseresznye
A sütéshez
- pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
- 1 db tojás
A tálaláshoz
- méz
A cukormentes cseresznyés lepény tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben az édesítővel. Közben a lisztet összekeverjük az olvasztott vajjal, a tojással, a citrom héjával és egy csipet sóval. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és homogén tésztává dagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával, majd minimum egy órát kelni hagyjuk.
Közben a sütőformánkat kikenjük vajjal, és megszórjuk egy kevés liszttel. Egy forró serpenyőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk a szeletelt mandulát.
Ha megkelt a tészta, eloszlatjuk a formában, vékonyan megkenjük a felvert tojással, majd egyenletesen rászórjuk a cseresznyét és a mandulát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha nem találjuk elég édesnek, akár mézzel megcsorgatva is tálalhatjuk.
- Előkészítési idő: 70 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több nyárias lepény:
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 59 g
Zsír: 13 g
Kalória: 456 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 21.6 g
Szénhidrát: 59.2 g
Zsír: 12.8 g
Kalória: 456 kcal