Hirdetés

Kapros-túrós lepény

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

500 g liszt
1 csipet só
2 db tojás
20 g porcukor
15 g élesztő
250 ml tej
3 - 4 ek zsír

A töltelékhez

250 g túró
50 g cukor
1 ek búzadara
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 csokor kapor apróra vágva
100 ml tejföl

A tetejére

porcukor
Hirdetés

Kapros-túrós lepény

Meglepő kombináció: kapros és egyben édes is. De ígérem verhetetlen lesz! Régi, feledhetetlen ízek, minden falattal csak több kell belőle!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

500 g liszt
1 csipet só
2 db tojás
20 g porcukor
15 g élesztő
250 ml tej
3 - 4 ek zsír

A töltelékhez

250 g túró
50 g cukor
1 ek búzadara
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 csokor kapor apróra vágva
100 ml tejföl

A tetejére

porcukor

Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson.

Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet és hozzáadjuk a sót, cukrot, zsírt a tojásokat, majd a felfutott élesztővel és a maradék tejjel (fokozatosan adagolva) összedolgozzuk. Laza állagú és kissé lágyabb tésztát kell kapjunk, kidolgozzuk. Letakarjuk és hagyjuk megkelni.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Egy tepsit lazán kivajazunk és beleborítjuk a megkelt tésztát és eloszlatjuk benne egy spatula segítségével. Mehet a tetejére a kapros-túrós töltelék és irány a 170 fokra előmelegített sütő, nagyjából 40 perc alatt sül készre. Ha kész, porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások