Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 20 g porcukor
- 15 g élesztő
- 250 ml tej
- 3 - 4 ek zsír
A töltelékhez
- 450 g túró
- 75 g cukor
- 2 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 csokor kapor apróra vágva
- 175 g tejföl
A tetejére
- porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 20 g porcukor
- 15 g élesztő
- 250 ml tej
- 3 - 4 ek zsír
A töltelékhez
- 450 g túró
- 75 g cukor
- 2 ek búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 csokor kapor apróra vágva
- 175 g tejföl
A tetejére
- porcukor
A tökéletes kapros-túrós lepény receptjét a legtöbb háziasszony az anyukájától, vagy a nagymamájától örökli meg, de ha te nem voltál ilyen szerencsés, akkor próbáld ki a mi receptünket:
A tésztához egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet és hozzáadjuk a sót, cukrot, zsírt a tojásokat, majd a felfutott élesztővel és a maradék tejjel (fokozatosan adagolva) összedolgozzuk. Laza állagú és kissé lágyabb tésztát kell kapjunk, kidolgozzuk. Letakarjuk és hagyjuk megkelni.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Egy tepsit lazán kivajazunk és beleborítjuk a megkelt tésztát és eloszlatjuk benne egy spatula segítségével. Mehet a tetejére a kapros-túrós töltelék és irány a 170 fokra előmelegített sütő, nagyjából 40 perc alatt sül készre. Ha elkészült a lepény, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva kínáljuk a családnak, barátoknak.
Ha tetszett a kapros-túrós lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Köleslepény, a gluténmentes töki pompos