Cukormentes
Hozzávalók
- 150 g vaj
- 100 g eritrit
- 30 g vaníliás eritrit
- 4 db tojás
- 50 g dió
- 350 g tisztított répa
- 50 g mazsola
- 100 ml olaj
- 250 g liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 tk sütőpor
- ½ tk só
- 1 tk őrölt fahéj
A díszítéshez
- 300 g mascarpone
- 2 tk instant kávé
- 60 g eritrit
- 30 g cukormentes étcsoki
Hozzávalók
- 150 g vaj
- 100 g eritrit
- 30 g vaníliás eritrit
- 4 db tojás
- 50 g dió
- 350 g tisztított répa
- 50 g mazsola
- 100 ml olaj
- 250 g liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 2 tk sütőpor
- ½ tk só
- 1 tk őrölt fahéj
A díszítéshez
- 300 g mascarpone
- 2 tk instant kávé
- 60 g eritrit
- 30 g cukormentes étcsoki
A cukormentes répatorta ünnepi varázsol bármilyen asztalt. Könnyű elkészíteni, első lépésként a vajat egy robotgépben kihabosítjuk az eritrittel és a vaníliás eritrittel, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az aprított diót a reszelt répát, illetve a mazsolát és az olajat is a tojásos keverékhez adjuk, és összedolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport és a fahéjat, és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A krémhez egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a kávét, egy robotgép segítségével kihabosítjuk, kávédarálóban az eritritet porrá törjük és ezt is hozzáadjuk a krémhez. Habzsákba töltjük a krémet, és megdíszítjük vele a torta tetejét. A tetejére reszelünk egy kevés cukormentes étcsokoládét.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
- Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortaformához
Ha tetszett a cukormentes répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!